Selectietrainers RWB 1 en 2 blijven ook volgend seizoen een duo

Waalwijk – Nog net voor de kerst kregen de beide (hoofd)trainers van de selectie van RWB Waalwijk een prettig bericht: Larry van Ommen en Alfons van der Pluijm blijven ook in het seizoen 2021/2022 de trainers van respectievelijk RWB 1 en RWB 2. Met een positieve blik vooruitkijkend, wordt dat waarschijnlijk het eerste volledige seizoen dat onder hun leiding geheel uitgespeeld gaat worden.

Ondanks het feit dat 2020 een wel heel vreemd voetbaljaar is geweest, zijn er voldoende positieve zaken te vermelden over RWB 1 en 2. Beide selectieteams zijn sinds de aanstelling van beide trainers immers succesvol geweest. RWB 1 heeft in het afgebroken voetbalseizoen 2019/2020 en het lopende voetbalseizoen 2020/2021 namelijk nog geen enkele wedstrijd verloren. De in 2019 gestarte hoofdtrainer Larry van Ommen kan hierdoor dus nog steeds zeggen dat hij als hoofdtrainer ongeslagen is. Door deze ongeslagen status promoveerde RWB 1 met ingang van 2019/2020 naar de Zondag 3e klasse C en spreekt ook hier een aardig woordje mee. Uit de vier gespeelde wedstrijden werden namelijk 10 punten behaald met aanvallend en attractief voetbal.

Omdat naast RWV 1 ook RWB 2 bovenaan eindigde in het vorige seizoen zijn ook zij gepromoveerd naar de Zondag Reserve 2e klasse B. Na een vierde plaats en zeven punten uit vier wedstrijden, kan geconcludeerd worden dat RWB 2 ook op dit niveau goed uit de voeten kan.

Hoe de goede start van de competitie voor RWB 1 en 2 een vervolg gaat krijgen is nog niet geheel duidelijk. De KNVB heeft hiervoor verschillende plannen op tafel liggen. Een aantal van deze plannen ligt ondertussen al in de prullenbak. De opties die nog open blijven zijn: het opdelen van de competitie in 2 x 7 verenigingen òf enkel het uitspelen van de eerste helft van de competitie.

Voor het bestuur van RWB is het in ieder geval duidelijk: RWB heeft volop vertrouwen in beide trainers en ziet, ondanks alle tegenslagen die het voetbal moet incasseren door de coronacrisis, de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Foto: archief RWB Waalwijk