Hoofdtrainerschap WSC 1 2021-2022 wordt ingevuld door duo

Waalwijk – Na het bericht van enige tijd geleden, waarin bekend werd gemaakt dat de wegen van WSC en hoofdtrainer Patrick Berkelmans aan het einde van het seizoen 2020-2021 gaan scheiden, heeft het bestuur van WSC doorgepakt: met ingang van het seizoen 2021-2022 zal het hoofdtrainerschap van WSC 1 ingevuld gaan worden door het duo Norbert Rebsch en Peter Verzijl.

WSC meldt hierover het volgende: “Beide trainers zullen op basis van gelijkwaardigheid gaan opereren, waarbij Norbert in het eerstkomende seizoen eindverantwoordelijk zal zijn en Peter zoveel als mogelijk vlieguren als veldtrainer zal gaan maken. Dit moet de opmaat zijn naar het seizoen 2022-2023, waarin Rebsch een meer ondersteunende rol zal gaan spelen.”

Het duo nader bekeken:
Norbert Rebsch is geen onbekende binnen de regionale voetbalwereld. Na gewerkt te hebben bij Sc ’t Zand, TSV NOAD, TSV Gudok, Bladella, Longa en vv Haarsteeg keerde Rebsch in 2017 terug bij WSC Waalwijk, de club waar hij ook als voetballer actief was. Na twee seizoenen als hoofdtrainer gevolgd door evenzoveel jaar als hoofd jeugdopleiding, keert hij terug in de rol van hoofdtrainer.

Norbert Rebsch

Peter Verzijl is voor de volger van het lokale voetbalnieuws wellicht nog minder bekend. Na een carrière die hem als keeper langs de eerste elftallen van TSV NOAD en Sc ’t Zand leidde, is hij inmiddels aan zijn zesde seizoen bij WSC bezig. De eerste vier seizoenen is Peter binnen de technische staf van WSC 1 actief geweest als verzorger, keeperstrainer en assistent-coach. De laatste twee seizoenen is hij actief geweest als hoofdtrainer van WSC JO19-1, een talentvolle lichting waarvan er inmiddels al een aantal zijn aangesloten bij de selectie van WSC.

Peter Verzijl

Het bestuur van WSC is blij dat ze twee trainers uit de eigen gelederen naar voren hebben kunnen schuiven als hoofdtrainers van de selectie en kijkt uit naar een succesvolle samenwerking.

Foto’s: archief WSC