Kennismaken met…Mo Duzgun (Olympia’60)

Dongen – In de rubriek “Kennismaken met…” stellen we iedere week een andere speler, trainer, scheidsrechter of ander verenigingslid voor aan de volgers van De Langstraat Voetbal. Deze week trappen we deze rubriek meteen goed af met Mo Duzgun.

Mo vertegenwoordigt alle bovengenoemde rollen: als oud voetballer, KNVB-scheidsrechter en hoofdtrainer van zowel Olympia’60 uit Dongen (zaterdag 4e klasse) en GSC/ODS uit Dordrecht (zondag 3e klasse) kon hij nog nét een gaatje voor ons vinden in zijn drukke agenda.

Algemene gegevens

NaamMo Duzgun
Actief bijHoofdtrainer Olympia’60 uit Dongen sinds medio 2020
Actief geweest bijKNVB-scheidsrechter sinds 2013 tot heden.  

Als hoofdtrainer: RFC zaterdag (2018-2020), RFC zondag (2018-2020), Cabauw (2016-2018), RKDVC (feb 2016-medio 2016), RKDVC 2 (2015-feb 2016), Raptim Gorinchem (2012-2014) en Rhelico (2009-2012).  

Als jeugdtrainer: Leerdam Sport (1998-2004), VVAC (2007-2012) en Kozakken Boys (2014-2017).
Mooiste voetbaltenueHet tenue van PSV, met de rood-witte strepen en zwarte broek. PSV is voor mij de mooiste club van Nederland.
VoetbalschoenenVoetbalschoenen moeten eigenlijk zwart zijn, lekker gewoon doen.
Mooiste sportparkHet sportpark van RKDVC uit Drunen vind ik het mooiste. Mooie velden, een leuke kantine, maar vooral gezellige mensen.

Mo, stel jezelf eens voor aan de volgers van De Langstraat Voetbal?
Ik ben Mo, 40 jaar oud en leraar van beroep. Ik ben getrouwd en heb inmiddels 2 kinderen. Mijn hobby’s zijn auto’s en – hoe kan het ook anders – voetbal. Op het moment ben ik hoofdtrainer bij Olympia’60 in Dongen (op zaterdag) en GSC/ODS in Dordrecht (op zondag). Daarnaast ben ik scheidsrechter van de KNVB.

En ja, ik ben ook nog weleens thuis. Ik doe niks zonder overleg met mijn vrouw. Zoals in alle gezinnen is ook bij mij thuis mijn vrouw de baas…

Wat zijn op voetbalgebied je sterke en zwakke punten?
Ik hou heel erg van het spelletje. Zelf heb ik jaren als verdediger gevoetbald, ook in eerste elftallen. Echter heb ik veel last gehad van zware blessures (drie kruisbandblessures). Hierdoor ben ik rond mijn 30ste gestopt met actief voetballen.

Als trainer ben ik een mensenmens, dat is mijn sterke maar ook zwakke kant. Het gaat me goed af om contacten te leggen en hierdoor een écht team te creëren. Ik zie het ook als een zwak punt omdat ik het bijvoorbeeld erg lastig vind om iemand te moeten teleurstellen.

Een ander sterk punt is het analyseren van een wedstrijd en hierop aanpassen van de tactiek. Dit komt voort uit het feit dat ik zo verzot op het spelletje ben.

Wat is je mooiste voetbalherinnering?
Dat zijn er gelukkig heel veel en elk moment probeer ik te koesteren. Een voorbeeld: als jeugdspeler (bij LRC A-1 uit Leerdam) werd ik ooit topscorer van een internationaal toernooi. Het grappige was dat dit lukte terwijl ik het hele toernooi als centrale verdediger speelde. Daarnaast heb ik veel mooie herinneringen aan overwinningen als speler en trainer.

Wie is je meest opvallende (oud-)teamgenoot?
Hier kan ik veel namen noemen. Als voetballer had ik veel lol met teamgenoot Ayhan Uslu, die ook nog onder mij gevoetbald heeft bij RFC in Raamsdonksveer. Daarnaast waren vooral de teamleiders geweldig, deze mensen hebben over het algemeen veel humor. Namen waar ik aan moet denken zijn: Bep Overbeek (Cabauw), Corné Vereggen (Olympia’60) en André van den Broek (RFC). Vooral laatstgenoemde heeft mij buikspieren bezorgd van het lachen, al zijn die nog steeds niet zichtbaar…haha. Als spelers hebben Martijn Clarijs, Elroy Vereggen, Jim Swanen en Ron van der Wulp mij veel laten lachen.

Van welke trainer heb je het meeste geleerd?
Ton van den Ouden. Een geweldige trainer en een échte Leerdammer.

Wat zijn je ambities binnen de voetballerij?
Als trainer wil ik mezelf blijven ontwikkelen en hopelijk op een leuk niveau een eerste elftal trainen. Allereerst zou ik graag mijn UEFA-A diploma halen om daarna mijn grenzen op te zoeken. Ik wil vooral blijven genieten van het spelletje, mijn spelers en staf.

Wat is voor jou de meest opvallende regio club?
RKDVC. In het seizoen 2015/2016 heb ik daar gewerkt en ben ik begonnen als trainer van RKDVC 2. In februari 2016 werd afscheid genomen van de hoofdtrainer, daarop heb ik het seizoen in die rol afgemaakt. Vervolgens kreeg ik een leuke kans om trainer te worden bij een eerste elftal in de 3e klasse. In overleg met het bestuur heb ik toen besloten afscheid te nemen. Ik vond dat persoonlijk een erg moeilijke beslissing en heb daar dan ook echt een traantje om gelaten. Wat een leuke vereniging en wat een leuke mensen daar. Ik hoop daar ooit weer terug te mogen keren als trainer.

Daarnaast is Olympia’60 ook een supergezellige, sfeervolle vereniging met fijne, positieve mensen. Eigenlijk wil ik alle verenigingen waar ik gewerkt heb bedanken voor hun gastvrijheid en vertrouwen in mij. Ik heb veel geleerd in de afgelopen jaren.

Wie is voor jou de beste speler uit de regio?
Pff… dat is een moeilijke vraag. Ik wil me beperken tot de spelers die ik getraind heb, want er zijn gigantisch veel goede voetballers in de regio. De beste oud-speler waar ik mee gewerkt heb is: Jeroen Kouwenberg (RFC zondag 1). Een jonge, leergierige, positieve speler. Ik genoot iedere zondag van zijn spel.

Foto: archief Olympia’60