Kennismaken met… Bas Verhoeven (RKDVC)

Drunen – In onze wekelijkse rubriek “Kennismaken met…” komt dit keer Bas Verhoeven aan het woord. Bas woont al bijna zijn hele leven in Drunen, maar begon met voetballen bij het Waalwijkse WSC. Na het doorlopen van de gehele jeugd bij WSC, maakte hij als selectiespeler het kampioenschap in de tweede klasse mee bij WSC 1 in het seizoen 2013/2014. Omdat vrijwel al zijn vrienden uit Drunen spelen bij RKDVC maakte hij met ingang van het seizoen 2015/2016 de overstap naar RKDVC. Tijd voor een nadere kennismaking.

Algemene gegevens

NaamBas Verhoeven
Actief bij (en als wat)RKDVC 1, centrale verdediger en sinds 2 jaar aanvoerder.
Actief geweest bijDe jeugd doorlopen bij WSC, 2 à 3 jaar gespeeld in WSC 1 en daarna de overstap gemaakt naar RKDVC.
Mooiste voetbaltenueOp amateurgebied is dat ons eigen (volledig) blauwe thuistenue. Op professioneel gebied zijn dat de tenues van PSG en Real Madrid.
Kleur voetbalschoenenHet liefst speel ik op volledig zwarte voetbalschoenen.
Mooiste sportparkHet sportpark van RKDVC is uniek, de gezelligheid straalt er van af zodra je de poort binnen loopt. Ook zijn de faciliteiten meer dan prima. Ook de kantine is nog niet zolang geleden verbouwd en ziet er erg mooi en modern uit.

Bas, stel jezelf eens voor aan de volgers van De Langstraat Voetbal?
“Ik ben Bas Verhoeven (25 jaar), ben geboren in Spijkenisse, maar woon al bijna mijn hele leven in Drunen. In het dagelijks leven ben ik assistent-supermarktmanager bij de Lidl in Drunen. Sinds een half jaar woon ik nu ook op mezelf (bijna) in het centrum van Drunen. Mijn belangrijkste hobby’s zijn gezellige dingen doen met vrienden en familie. Daarnaast fitness ik ook graag.

Toen ik ben begonnen met voetbal, voetbalde mijn oom en vader bij WSC in Waalwijk. Daarom was de keuze om bij WSC te gaan spelen een gemakkelijke. Vrijwel al mijn vrienden uit Drunen spelen bij RKDVC, nadat ik 5 jaar geleden met WSC uit de 1e klasse degradeerde, heb ik de keuze gemaakt om bij RKDVC te gaan spelen. Tot op de dag van vandaag heb ik hier geen moment spijt van gehad. De betrokkenheid van supporters en vrijwilligers is enorm binnen onze club, echt uniek om te zien. Zeker als je bedenkt hoe relatief ‘klein’ Drunen is. Het is nu aan ‘ons’, het eerste elftal, om dit de komende jaren uit te drukken in mooie resultaten.”

Wat zijn op voetbalgebied je sterke en zwakke punten?
“Ik denk dat ik sterk ben in de duels, best kopsterk ben en een prima trap heb. Ook probeer ik mijn teamgenoten zoveel mogelijk te helpen door ze zoveel mogelijk te coachen.

Ik kan mezelf nog verbeteren om iets wendbaarder te zijn, wil nog beter aanvallend koppen en wil de komende jaren mezelf steeds meer laten gelden binnen en buiten het veld.”

Wat is je mooiste voetbalherinnering?
“Ik ben in de A1 van WSC kampioen geworden in de Hoofdklasse, door een beslissingswedstrijd op neutraalterrein. Na heel het seizoen bovenaan te hebben gestaan, verloren we op de laatste speeldag tegen de nummer 2 (2-1, nadat wij bijna een hele helft met een man meer speelde), waardoor we een beslissingswedstrijd moesten spelen. De wedstrijd was gepland op woensdag, echter hoorde we dinsdagmorgen dat we op dinsdagavond ineens moesten spelen. We wonnen de wedstrijd met 1-0 en waren kampioen. Erg mooi.

Ook het kampioenschap met WSC 1, een jaar later, was heel mooi en bijzonder. Toch ga ik voor het kampioenschap met de A1 doordat ik vlak na de winterstop een gescheurde enkelband en botkneuzing opliep in het kampioensjaar met WSC 1.”

Wie is je meest opvallende (oud-)teamgenoot?
“Ik heb de afgelopen jaren gelukkig met erg veel grappige en opvallende teamgenoten mogen spelen. Op dit moment is de grootste grappenmaker uit het team Rick van Woerkom. Als Rick een mop verteld doet hij dit niet een keer, ook niet twee keer, nee Rick herhaalt een ‘goede’ mop ongeveer iedere training en iedere wedstrijddag. Je zou denken dat een mop na twee keer niet heel grappig meer is, Rick krijgt het echter voor elkaar om diezelfde mop zo te vertellen dat iedereen na 50 keer nog steeds rollend over de grond ligt. Ook is Rick de eerste persoon ooit die ik een mop tegen een tegenstander heb horen vertellen, tijdens een wedstrijd…terwijl die wedstrijd gewoon bezig was…

Helaas heeft Rick de titel ‘moppentapper van de groep’ een keer moeten bekopen met een koekje van eigen deeg. Twee jaar terug waren wij met de selectie op trainingskamp ergens bij Eersel. Rick vond het toen een ontzettend goed idee om midden in een kroeg op een tafel te gaan staan. Waarop een ander selectielid het een super idee vond om eens aan Rick zijn riem te gaan hangen. Helaas voor Rick stond hij daarna midden in de kroeg zonder spijkerbroek aan in zijn onderbroek.”

Van welke trainer heb je het meeste geleerd?
“In mijn eerste jaar bij de senioren heb ik Ton Verkerk als trainer bij WSC gehad, door zijn profverleden heeft Ton mij dat jaar erg veel bijgeleerd.

Ook met mijn huidige trainer Edwin van Wijk, heb ik een prettig contact. Edwin communiceert graag met zijn spelers over bepaalde (tactische) keuzes. Hierdoor leer je ook goed hoe een trainer denkt en welke redenen hij voor bepaalde keuzes heeft.”

Wat zijn je ambities binnen de voetballerij?
“Voor mij staat voorop dat ik de komende 10 à 15 jaar nog blessurevrij in een eerste elftal kan spelen.  Op dit moment heb ik het ongelofelijk naar mijn zin bij RKDVC en krijg ik veel waardering, iets wat ik erg belangrijk vind. Toch heb ik met WSC ervaren hoe het is om een paar niveaus hoger te spelen. Het liefst zou ik nog in hogere klassen spelen dan de 3e klasse waar we nu in spelen. Ik ben er van overtuigd dat dit met RKDVC ook mogelijk moet zijn, we gaan het zien de komende jaren.”

Wat is voor jou de meest opvallende regio club?
“Ik vind het al jarenlang opvallend dat een relatief kleine club als Nieuwkuijk al een aantal jaar op rij meer dan prima presteert in onze competitie. Ook RWB is de afgelopen twee jaar weer opgekrabbeld onder leiding van oud teamgenoot Larry van Ommen. Het is altijd leuk om te zien dat oud teamgenoten die trainer worden of oud trainers, goed presteren bij clubs uit de regio.”

Wie is voor jou de beste speler uit de regio?
“Als ik kijk naar de spelers waar ik afgelopen jaren tegen gespeeld heb, vond ik er twee spelers bovenuit steken. Dat zijn Jaouad Chraou (destijds Real Lunet, nu Unitas uit Gorinchem, red.) en Martin de Laat (actief bij Zwaluw VFC uit Vught, red.).”

Foto: Arjan van Dongen