Het bevalt Maik Kemmeren goed in de tweede klasse

Sprang-Capelle/Sleeuwijk – Sprang-Capellenaar Maik Kemmeren begon op zijn zesde met voetballen bij het plaatselijke SSC’55. Na in de jeugd ook twee seizoenen voor RKDVC gespeeld te hebben, keerde hij in het seizoen 2018-2019 als senior terug bij SSC’55. Na een seizoen in de derde en een seizoen in de vierde klasse zaterdag maakte hij in juli de overstap naar Sleeuwijk, dat uitkomt in de tweede klasse. Benieuwd naar hoe de overstap hem bevalt, gingen we met hem in gesprek.  

Overstap naar Sleeuwijk
Hij had het goed naar zijn zin op Sportpark Van Wijlen. Na een aantal gesprekken met onder meer trainer Antoine van Pelt ging echter toch echt kriebelen: “Het was moeilijk om bij SSC’55 weg te gaan, maar de kans om in de tweede klasse te kunnen gaan spelen in een hele mooie competitie wilde ik niet aan mij voorbij laten gaan. Zeker omdat er meer uitdaging zit om in de tweede klasse te spelen.” Tot dusver bevalt de overstap naar Sleeuwijk hem goed. Kemmeren geeft aan goed opgevangen te zijn door de groep en heeft het goed naar zijn zin in Sleeuwijk. “Jammer dat we niet veel hebben kunnen voetballen, maar dat zal vast goed gaan komen”, voegt hij daaraan toe.

Niveauverschil
Gevraag naar de verschillen tussen de tweede en de vierde klasse geeft Kemmeren aan dat hij met name een verschil in snelheid ziet. “Elke aanname moet sneller en beter, want er is veel minder tijd om dit te doen. Als je in de vierde klasse een bal nog niet gelijk goed had liggen, had je net wat langer de tijd om dit alsnog te doen.” Op het gebied van spelopvatting of de manier van spelen ziet hij ook verschillen: “In de vierde klasse was het spel veel fysieker dan in de tweede klasse. Tegen sommige clubs was het zaterdags echt springen om niet geraakt te worden. In de tweede klasse probeert iedereen echt te voetballen. Dat was in de vierde klasse ook wel anders.”

Type speler
Het voornaamste wapen van links- of rechtsbuiten is zijn snelheid. Hij vind zichzelf in ieder geval geen type Ronadinho, getuige de volgende uitspraak: “Ik ben niet een speler die er elke zaterdag een paar scharen uit tovert.” Wel heeft hij een duidelijk plan voor de komende jaren. Het is zijn ambitie om de komende jaren bij Sleeuwijk uit te groeien tot een vaste basisspeler en belangrijk te zijn voor de club met doelpunten en assists.

Foto: © Gerald van Zanten