Louis Roovers goed op zijn plek bij VV Raamsdonk

Raamsdonk – In de zomer van 2019 werd de in Raamsdonksveer woonachtige Louis Roovers hoofdtrainer bij VV Raamsdonk. Na eerder werkzaam te zijn geweest bij Baronie (als assistent trainer), Good Luck en RFC, bevalt het hem uitstekend op Sportpark Den Uilendonck. “Een club waarvan ik altijd heb gezegd dat ik daar zou willen werken. Het is een soortgelijke vereniging als de club waar ik als voetballer en trainer ooit ben begonnen (Good Luck, red.). Een gemoedelijke club die hecht is en trots mag zijn op een grote groep vrijwilligers”, zegt Roovers over de club. “En spelend op een prachtig sportpark met een keurige, verzorgde accommodatie”, voegt hij daaraan toe.

Terugblik
Al een aantal jaren moet VV Raamsdonk het stellen zonder een JO-19. Tevens speelt het tweede elftal dit seizoen niet prestatief als selectieteam. Dit maakt de doorstroming naar het eerste elftal vanuit de eigen jeugdopleiding lastig. Het eerste elftal moet dus uit een brede basis bestaan, om zelf blessures en schorsingen op te kunnen vangen. 

Ondanks dat werd er vorig ‘seizoen’ goed gepresteerd. “Helaas werd vorig seizoen de competitie vroegtijdig beëindigd. De doelstelling werd behaald door te eindigen in het linker rijtje. Een ‘seizoen’ waarop een ieder trots mag zijn. Dit alles gerealiseerd vanuit een sterk collectief: het voor en met elkaar willen presteren.”

De start van de huidige competitie stelde enigszins teleur. De resultaten waren op zijn zachts gezegd nogal wisselend te noemen. De eerste competitiewedstrijd werd met 8-0 gewonnen. Maar er werd ook met 6-3 en 4-0 verloren. Roovers hierover: “De oorzaak hiervan is dat we met een kleine selectie bij aanvang van de competitie geen beroep konden doen op maar liefst zes spelers. Dit voornamelijk door blessureleed. Ik zie een verband tussen de blessures en de te korte voorbereiding door de vervroegde start van de competitie.” De competitie waarin VV Raamsdonk actief is bestaat dit jaar uit 15 teams. Om niet op voorhand al in de knel te komen met het programma, heeft de KNVB besloten het competitieprogramma naar voren te halen.

Vooruitblik
Toen Roovers werd aangesteld tekende hij een contract voor één seizoen. Na twee maanden mocht hij bij het bestuur op gesprek komen en stelde men voor zijn contract te verlengen. “Ik was vereerd, want ik was eigenlijk pas net begonnen. Uiteraard stond ik hiervoor open. Het voorstel was om niet voor één seizoen, maar zelfs voor twee seizoenen te verlengen. Hier sprak veel vertrouwen uit.”

Na drie bekerwedstrijden en vijf competitiewedstrijden moest ook VV Raamsdonk een rust inlassen. Met de blik vooruit gericht zegt Roovers hierover: “Laat ik beginnen de hoop uit te spreken dat wat ooit vanzelfsprekend was, weer vanzelfsprekend wordt! Dat we gezond mogen blijven en snel onze passie weer mogen oppakken. Ik kijk er naar uit om weer te trainen en wedstrijden te spelen. Ik hoop dat we dit seizoen nog aan voetballen toe komen en dat het komende seizoen veel moois gaat brengen. Onze doelstelling, het behalen van een periodetitel, blijft in ieder geval staan.”

Foto: © Wim de Groot