Volledige technische staf bij NEO’25 verlengt contract

Sprang-Capelle – Met Stefan Brok heeft NEO’25 een meer dan ervaren trainer aan het roer staan. Na een lange carrière als voetballer is hij inmiddels alweer meer dan vijftien jaar actief als hoofdtrainer. Voordat hij bij NEO’25 hoofdtrainer werd, was hij dat eerder bij Vlijmense Boys (2006-2011), CHC (2011-2015), sv Nevelo (2015-2016) en Uno Animo (2016-2018). In die laatste periode leek het erop dat Brok met ‘voetbalpensioen’ zou gaan, totdat ‘zijn NEO’ bij hem aanklopte. Het oorspronkelijke plan blijft staan: “Mijn plannen zijn ongewijzigd. Na NEO’25 zal ik geen andere club meer trainen. Ik weet dat dit in de voetballerij een gevaarlijke uitspraak is, maar dan zou er echt iets bijzonders voorbij moeten komen.” Direct een slag om de arm nemend: “Maar iets wat aan mijn wensen tegemoet komt, is bijna onmogelijk. In deze vorm wil ik het nog een of twee jaar doen en dan is het mooi geweest. Dan is het tijd voor andere leuke dingen in het leven.”

Mooie herinneringen
In vijftien jaar voetbaltrainer maak je het nodige mee. Gevraagd naar het absolute hoogtepunt uit zijn trainerscarrière, blijkt dit ook wel uit zijn antwoord. “Oei… dat is lastig kiezen. Ik heb zoveel bijzondere dingen meegemaakt. Mijn eerste klus was bij Vlijmense Boys en we promoveerden direct met een veredeld jeugd team, vergelijkbaar met NEO nu, naar de 2e klasse. Met CHC zijn we in twee jaar tijd van de 4e naar 2e klasse gepromoveerd. En met Uno Animo hebben we een hele bijzondere beker reeks neergezet die leidde tot de grote finale. Iets wat niet snel door een 2e klasser bewerkstelligd wordt. Elk moment heeft dierbare herinneringen.

De perfecte wedstrijd heb ik met Uno Animo gespeeld, uit tegen Moerse Boys. Die hoefden alleen nog maar van ons te winnen om kampioen te worden. Alles was geregeld. De fanfare liep al uit. Met kunst- en vliegwerk en een staaltje psychologische oorlogsvoering bleef het 0-0. Het voelde alsof wij kampioen waren. Prachtige avond was dat.”

Doelstelling met NEO’25
Na drie lastige bekerwedstrijden, was de start in de competitie voortvarend te noemen. Met zeven punten uit drie wedstrijden en nog geen tegendoelpunten draaide NEO’25 uitstekend mee. Over de start van het seizoen zegt Brok het volgende: “De bekerwedstrijden hebben we gebruikt om aan onze speelstijl te sleutelen en maximaal van de wisselmogelijkheden gebruik te maken. Dus dit was min of meer wel ingecalculeerd. De start was inderdaad voortvarend, maar past ook wel bij de groep die er inmiddels staat. Met deze groep moeten we bij de bovenste 4-5 plaatsen kunnen eindigen. Dat is de doelstelling ook en met een goede reeks een periodetitel halen is onze ambitie.”

De plannen zijn duidelijk net zoals de invulling voor de staf die hiervoor verantwoordelijk is. Ook volgend seizoen staat Stefan Brok, samen met zijn huidige staf, voor de groep. “We met de hele staf en NEO’25 besloten om ook volgend seizoen er met zijn allen tegenaan te gaan. Laat het maar een heel mooi seizoen worden.” Tot slot met een knipoog: “Mijn leider (Dick Timmermans, red.) is vorig jaar begonnen en wil ook wel graag eens een heel seizoen meemaken.”

Foto: archief NEO’25