In gesprek met FC Drunen trainer Ali Albayrak

Drunen – Bij het ruim 300 leden tellende FC Drunen staat de jonge hoofdtrainer Ali Albayrak (34) als eindverantwoordelijke voor de groep. In 2016 werd hij door de toenmalige hoofdtrainer Suat Tasci gevraagd om hem te assisteren. Na dienst vertrek in 2017 en het behalen van zijn trainerslicentie kwam Ali Albayrak aan het roer.

Hoofdtrainer bij de FC
In het begin was het hoofdtrainerschap nog wat zoeken voor de Drunenaar. Hij nam enkele voorbeelden over van voorganger Suat Tasci en mentor Adem Alkan. Na verloop van tijd begon hij steeds vaker zijn eigen stempel op de selectie te drukken. Albayrak zegt hierover: “Ik merkte dat het me goed afging en kreeg voor de speelstijl die mij voor ogen staat steeds meer bijval vanuit de selectie. Het inslijpen van een verandering in speelstijl kost tijd. Gelukkig geeft het bestuur van FC Drunen mij hiervoor de ruimte en de tijd.” De speelstijl die hij voor ogen heeft is een aanvallende. Voetballend een oplossing zoeken bij balbezit, druk zetten op de tegenstander waar mogelijk en vooral uitgaan van eigen kwaliteiten.

“Afgelopen 2 jaar is bovendien Robbie Koole mij gaan assisteren. Wij hebben dezelfde visie over de manier van voetballen. Dat is fijn. Als je op bepaalde situaties wil trainen kunnen we hier gemakkelijk samen ideeën over uit wisselen.”

Verwachtingen voor de toekomst
Een aantal spelers,  uit de regio Heusden,  is het afgelopen seizoen FC Drunen komen versterken. “Je merkt dat FC Drunen leeft onder spelers van buitenaf, zodat ze ons graag komen versterken”, zegt Albayrak. “Als staf zijn we van mening dat het met huidige team dit seizoen promotie zeker haalbaar is. Direct of door het behalen van promotie via een periodetitel en de nacompetitie. De selectie denkt hier precies zo over. Ze zijn super gemotiveerd.” Hij hoopt dan ook dat er dit jaar nog gevoetbald kan worden en FC Drunen dan de strijd aan kan gaan om een promotie te bewerkstelligen. “Onze speelstijl komt in de 4e klasse namelijk nog beter tot zijn recht”

Helaas hebben Albayrak, zijn staf en spelers niet alles in de hand. Ook voor FC Drunen hield het seizoen – voorlopig – op na drie gespeelde competitiewedstrijden. Net als heel voetballend Nederland baalt Albayrak van deze situatie. Hij ziet echter ook positieve dingen. “De misère van de laatste maanden brengt ook iets positiefs. De saamhorigheid en aandacht voor elkaar is binnen de FC nog nooit zo intensief geweest. Ik mag met trots stellen dat ons bestuur hier ook een voorbeeldfunctie in vervult. Wij mogen dan een relatief kleine vereniging zijn, maar in solidariteit en daadkracht vind ik ons echt een grootse vereniging.”

Foto: Archief FC Drunen