Kennismaken met… Kelly Tausch (VV Baardwijk VR1)

Waalwijk – In de rubriek “Kennismaken met…” maken we deze week voor het eerst kennis met een speelster. De eer valt te beurt aan Kelly Tausch. Ze is geboren in Drunen, speelde tot haar 17e bij RKDVC, maar speelt inmiddels alweer zes seizoenen bij VV Baardwijk VR1. We gingen met haar in gesprek over onze gebruikelijke vragen.

Algemene gegevens

NaamKelly Tausch
Actief bij (en als wat)Bij VV Baardwijk, als middenvelder.
Actief geweest bijVanaf mijn 5e tot en met mijn 17e bij RKDVC in Drunen en sindsdien bij VV Baardwijk.
Mooiste voetbaltenueHet 3e tenue van Ajax. Het zwarte tenue heeft een rustige, mooie uitstraling.
Kleur voetbalschoenenZwart, gekleurde schoenen is bij voorbaat al om schoppen vragen.
Mooiste sportparkRKDVC, de kantine ligt lekker centraal met een terras aan het hoofdveld. Ideaal voor de zomerse Super Sundays!

Kelly, stel jezelf eens voor aan de volgers van De Langstraat Voetbal?
“Ik ben Kelly Tausch, 23 jaar oud en geboren in Drunen. Op dit moment volg ik de politieacademie in Rotterdam. Naast voetbal ben ik, als de temperatuur rond de 20 graden is, ook nog wel eens te vinden op de tennisbaan.

Als baby zijnde was ik stil te krijgen wanneer er een groen veld op TV te zien was, toen werd het al duidelijk welke sport ik zou gaan doen. Mijn vader voetbalde in het 1e van RKDVC waardoor ik iedere zondag op het voetbalveld te vinden was. Vanaf mijn 5e werd ik zelf lid van RKDVC. Het begon bij de F-pupillen waarna ik tot aan de D-pupillen in de jongensselectie heb gevoetbald. Hierna heb ik de overstap gemaakt naar het eerste meisjesteam van RKDVC. Op mijn 17e besloot ik naar Baardwijk te gaan om in de 2e klasse te voetballen.”

Wat zijn op voetbalgebied je sterke en zwakke punten?
“Ik denk dat mijn inzicht in het spel mijn sterke punt is. Hierdoor voetbal ik graag vooruit met een steekpass richting de voorhoede.

Daar tegenover staat meteen mijn zwakke punt, het omschakelen en verdedigen. Ik voetbal graag vooruit waardoor het verdedigen er soms bij in schiet. Dit is een aandachtspuntje voor het komende seizoen!”

Wat is je mooiste voetbalherinnering?
“Met Baardwijk spelen we regelmatig nacompetitie. Zo ook in 2018. Ik zat met de beslissende wedstrijd ergens in Italië op een afsluitend kamp van mijn sportopleiding. Het was natuurlijk onmogelijk voor mij om die wedstrijd te missen. Gedurende die week ben ik een route uit gaan stippelen zodat ik toch terug kon richting Nederland. Hiervoor waren 3 busritten, 4 treinritten en een vlucht vanuit Milaan naar Amsterdam nodig om dit te bewerkstelligen. Ik vertrok die zaterdagochtend om 6 uur ’s morgens vanuit Italië om in de namiddag mijn vlucht te halen.

Mijn teamgenoten hebben hier een groot aandeel in gehad, die hadden zonder dat ik het doorhad allemaal wat ingelegd om mijn vliegticket te betalen. De wedstrijd heb ik op tijd gered, maar een overwinning zat er helaas niet in.”

Wie is je meest opvallende teamgenoot?
“Mijn meest opvallende teamgenoot op dit moment is Caroline van den Beukel, (meestal) in de goede zin! Caro is het meest ongeleide projectiel van het team. En we hebben er nogal wat, dus dat doet ze goed. Op het moment dat er ook maar ergens in omstreken een feestje te vinden is, is Caro erbij. Wanneer iedereen na afloop van het feest naar huis gaat, om zondagochtend toch nog iets te kunnen presteren, pakt Caro rustig nog een taxi om nog een ander feestje te bezoeken.

Op zondagochtend ondervindt zij (maar vooral wij) hier dan ook wel eens de last van. Vorig jaar werd er om 10 uur getraind op een vrije zondag. Caro was nergens te bekennen. Na meerdere pogingen om haar wakker te bellen, nam ze na een uur op met een stem waar je u tegen zei. We vroegen haar waarom ze niet op het trainingsveld stond. Haar antwoord was: ‘Ons ma vond dat ik niet hoefde te gaan, dus die heeft mij niet wakker gemaakt’. Fijne teamgenoot is het ook.

Caro kan ook zonder enige schaamte de wedstrijdbespreking binnen lopen (waar ze wederom te laat was), met een petje op met daarop de tekst: ‘Sweet Caroline’. Daar achteraan volgde een bier- en sigarettenlucht. Tot zo ver Caroline van den Beukel.“

Van welke trainer heb je het meeste geleerd?
“Ik heb in de jeugd voornamelijk mijn vader als trainer gehad. Daar heb ik oneindig lang van moeten hooghouden, tegen de muur aan schoppen, de bal omhooggooien en stil leggen etc. Achteraf heb ik daar qua techniek veel van geleerd.

Na de jeugd heb ik veel verschillende trainers gehad waar ik van iedere trainer wel iets opgestoken heb. Iedere trainer heeft andere inzichten en tips.”

Wat zijn je ambities binnen de voetballerij?
“Op dit moment heb ik het erg goed naar mijn zin bij Baardwijk. We voetballen op een leuk niveau en het team is een hecht team waardoor we alles voor elkaar willen geven. Als het binnen de lijnen even botst, is dat na het laatste fluitsignaal weer vergeten en zo hoort het ook.

Ik hoop dat het voetballen bij Baardwijk te combineren blijft met het werken straks. Dan zou ik hier voor lekker mee willen blijven draaien.”

 Wat is voor jou de meest opvallende regioclub?
“VV Desk is voor mij een opvallende regioclub. Desk VR1 speelde langere tijd geleden een aantal klassen hoger dan wij. Langzaamaan kwamen we steeds dichter bij elkaar qua klasse en speelden we regelmatig tegen elkaar wat altijd dé derby van het seizoen was. Zowel Desk als Baardwijk beleefde dit als echte derby. Gelukkig kwamen wij hier in de meeste gevallen toch wel als winnaar uit ;).”

Wie is voor jou de beste speler uit de regio?
“Afgelopen jaar speelden wij tegen OJC Rosmalen VR1. Hierin speelde een speelster waar ik, zelfs tijdens de wedstrijd al, met bewondering (en ook frustratie) naar heb gekeken. Ik heb me laten vertellen dat ze Anne Kros heet en ook lange tijd in de jeugd van Nederland heeft gespeeld. Hoe makkelijk en snel alles bij haar ging was bizar!”

Foto: Maaike van Houten