17-jarige Stef Roovers gaat hard werken voor een basisplaats bij Olympia’60

Dongen – Een van de jeugdige talenten bij VV Olympia’60 is de nog maar 17-jarige Stef Roovers. Als kabouter begon hij met voetballen bij de club waar ook zijn vader al jaren lid is. Na een uitstapje van één seizoen (bij VV Dongen in de JO17-1, red.) keerde hij afgelopen seizoen terug op Sportpark Crispijn. Ondanks de vreemde verloop van het seizoen, kijkt de Dongenaar terug op een mooie start bij VV Olympia’60 1: “Het begin van het seizoen was ondanks alle omstandigheden mooi. Ik mocht in de wedstrijd tegen Peursum mijn officieuze debuut maken en in de bekerwedstrijd tegen Zwaluwe maakte ik mijn officiële debuut. Hier ben ik erg trots op en ik ga hard werken voor een basisplaats.”

Mooi elftal
Roovers is voor Olympia’60 trainer Mo Duzgun inzetbaar als middenvelder, maar kan ook als buitenspeler goed uit de voeten. Hij typeert zichzelf als een hardwerkende speler, die het liefst zijn teamgenoot met een mooie steekbal vrij voor de keeper zet. De start bij Olympia’60 1 smaakt hem naar meer: “Ik ben echt super goed opgevangen in het elftal. We hebben een mooi elftal bij elkaar. Een echt team dat na de wedstrijd gezellig nog wat met elkaar drinkt in de kantine. Helaas hebben we er nog te weinig van kunnen genieten door het corona-virus.”

Doelstelling
Voor de Olympiaan is het zijn doel om de komende jaren, door hard te werken, allereerst een basisplek te bemachtigen in het 1ste elftal. “Ik hoop nog vele seizoenen te mogen voetballen voor deze mooie club. Daarnaast wil ik niet alleen op maar ook naast het veld van waarde zijn voor Olympia. Bij Olympia’60 doen we de dingen namelijk samen.”

Voorlopig is het even doorbijten. Gezien de huidige maatregelen lijkt het nog wel even te duren voordat de voetbalschoenen weer de tas in kunnen. Ook voor Stef is dat wennen. Hij zegt hierover het volgende: “Voor iemand die al zijn hele leven drie keer per week voetbalt is het verschrikkelijk om nu niet te mogen voetballen. Ik hoop dat we snel weer met zijn allen het veld op mogen, om samen weer mooie resultaten te boeken.”