Corné van Vuren nieuwe trainer dames SSC’55

Sprang-Capelle – Corné van Vuren is vanaf het seizoen 2021-2022 de nieuwe trainer bij de dames van SSC’55. Van Vuren was de afgelopen drie jaar trainer bij de dames van SVSSS in zijn woonplaats Udenhout. Daarvoor trainde hij enkele jaren de mannenselectie van Nordea (Tilburg).

Van Vuren heeft ontzettend veel zin om aan zijn nieuwe klus te beginnen. “Van de verhalen die ik over SSC’55 heb gehoord, is het een warme en sfeervolle vereniging. Dat beeld werd nog maar eens bevestigd tijdens mijn gesprek met Roy van Oosterhout en Niels van den Hoven”, zegt hij hierover. Van Vuren, die in het dagelijks leven werkzaam is als docent bij de Rooi Pannen, voegt hier aan toe: “Ik denk dat SSC’55 goed bij me past en ik wil graag betrokken zijn bij de weg die de club is ingeslagen met het dames- en meidenvoetbal. Ik merk dat bij SSC’55 dames- en meidenvoetbal een heel belangrijke rol speelt, van de senioren tot de meiden.”

Voetbalplezier
Roy van Oosterhout van de technische commissie van SSC’55: “Er was gelijk een goede klik met Corné. Wij denken dat hij qua karakter en trainerskwaliteit de juiste trainer is voor onze dames.” Bij SVSSS wordt Van Vuren geprezen om de manier waarop hij het voetbalplezier weet over te brengen op zijn spelers en hoe hij probeert het beste in iedere speelster naar boven te halen.

‘Ingeslagen weg doorzetten’
Het dames- en meidenvoetbal groeit bij SSC’55 al enkele jaren. Roy van Oosterhout zegt hierover: “Dit coronaseizoen was ook voor onze dames een tussenjaar, waarbij Koos van der Schans is ingesprongen als trainer van VR1 en het team uitstekend heeft opgevangen. De weg die we een aantal jaar terug zijn ingeslagen, willen we nu met Corné doorzetten. We kiezen bewust voor iemand van buiten onze vereniging, zodat Corné met een frisse blik de damesselectie opnieuw kan vormgeven.” Van Vuren gaat naast zijn trainerschap bij de senioren dames ook nauw samenwerken met de trainers en leiders van MO19 (Joop Hoefnagel) en MO15 (waar Niels van den Hoven na dit seizoen de nieuwe trainer is).