Aanstormend talent: Bram van Delft (RKDVC)

Drunen – De 18-jarige Bram van Delft uit Drunen voetbalt al 13 jaar bij RKDVC. Momenteel voetbalt hij nog bij de JO19-1, daar is hij aanvoerder. Maar, volgend seizoen hoopt hij officieel aan te kunnen sluiten bij het eerste van RKDVC. Normaal traint Bram twee keer in de week, maar door Corona moet hij nu zelf fit zien te blijven. Wij spraken Bram daarover en over hoe hij zijn toekomst ziet bij RKDVC.

Corona
Door de maatregelen mogen spelers van 18 jaar en ouder niet meer trainen, daarom dien je als speler zelf fit te blijven. Op de vraag hoe hij dat doet reageert Bram lachend. Hij doet momenteel niet veel om echt fit te blijven, elke zaterdagmiddag trapt hij een balletje met wat vrienden bij RKDVC en af en toe loopt hij wat hard, geeft hij aan.

De wedstrijden gaan natuurlijk ook niet door in deze gekke periode. ‘’Ik vind het wel jammer dat ik niet meer kan voetballen. Ik mis het echt’’, zegt Bram. De laatste weken voor de lockdown speelde Bram op zaterdag en zondag een wedstrijd, met zijn eigen team en met het eerste. Hij vindt dat zelf prima vol te houden en kan dat drukke schema goed plannen met het schoolwerk dat hij ook nog heeft.

Doelen voor komende jaren
Bram geeft aan dat hij een aanvallende en goed meevoetballende rechtsback is, maar hij kent ook zijn zwaktes. Zijn ingooien wil hij flink verbeteren: “De laatste wedstrijd die ik meedeed bij het eerste moest ik een aantal keer ingooien. Toen werd de ingooi echt drie keer afgekeurd, dus dat kan wat beter.’’ Verder weet hij niks te benoemen wat hij écht graag wil verbeteren. Dat is ook niet gek als je al een lange tijd geen wedstrijd meer hebt gespeeld.

In de toekomst hoopt Bram een steunpilaar van de selectie te worden, maar hij loopt niet te hard van stapel. ‘’Ik hoop dat ik zoveel mogelijk minuten mag maken in het eerste en belangrijk kan zijn voor het team’’, zegt hij. Zijn doelen in de selectie zijn niet té ambitieus, maar wel duidelijk: ‘’Ik hoop dat ik sowieso in de selectie kan voetballen, het liefst in het eerste. En ik wil veel assists geven. Promoveren lijkt me ook leuk, maar eerst wil ik gewoon een basisplek veroveren.’’

Over zijn toekomst is Bram vrij duidelijk: ‘’Als ik fit ben, geen blessures heb en het nog leuk vind wil ik zolang mogelijk voetballen.’’