In gesprek met VV Nieuwkuijk VR1 trainer Tibor Csizmazia

Nieuwkuijk – Al sinds 2004 is Drunenaar Tibor Csizmazia actief als trainer. In eerste instantie als jeugdtrainer bij RKDVC, maar sinds het seizoen 2016-2017 is hij actief als trainer in het vrouwenvoetbal. Na twee seizoenen bij RKDVC VR1 waarin hij met zijn team één keer kampioen werd, stapte hij over naar de vrouwen van RWB. Ook hier werd hij, in zijn enige seizoen aldaar, kampioen. In de zomer van 2019 maakte hij samen met zijn vaste assistent, René Kuijsten, de overstap naar VV Nieuwkuijk VR1.

VV Nieuwkuijk VR1 speelt op het moment in de derde klasse, met onder andere regioclubs VV DESK en RKDVC. Naast wedstrijden in de regio staan ook wedstrijden in Bunnik, Dordrecht, Soest en Utrecht gepland. Best een uitdagend programma dus. Daar komt bij dat aan het begin van het seizoen zeven dames gestopt zijn met voetballen. “Na overleg met het bestuur en de trainers van de MO-19 zijn we overeengekomen om de spelers van MO-19 eerder door te schuiven naar VR1. Daarom hebben we nu een selectie van 26 spelers. Samen met een staf van vijf personen gingen we er dit seizoen vol voor om ons hand te haven. Door de huidige maatregelen schuiven we dit een seizoen op en is het doel opnieuw om ons te handhaven in de derde klasse.”

Het bevalt Csizmazia goed als trainer bij VV Nieuwkuijk. “Nieuwkuijk is een hartstikke leuke vereniging. Toen we nog konden trainen, werden deze altijd goed bezocht door de speelsters. Dat werkt prettig. Op donderdag na de training doen we met alle dames een drankje en dat is ook altijd gezellig.”

Voor dit seizoen zijn de verwachtingen volgens Csizmazia somber. “Ik denk niet dat er nog competitiewedstrijden gespeeld zullen kunnen worden. Wel denk ik dat we dit seizoen misschien nog kunnen trainen. Laten we hopen dat in het seizoen 2021-2022 we wel een volledig seizoen kunnen spelen. Ik hoop dat waar we nu zitten snel voorbij is en dat we elkaar weer kunnen treffen op het sportpark.”