Kennismaken met… Lars Habraken (VV Haarsteeg)

Haarsteeg – In onze wekelijkse rubriek “Kennismaken met…” doen we dat deze week met VV Haarsteeg speler Lars Habraken. De huidige aanvoerder begon als vijfjarige met voetballen bij VV Haarsteeg en maakte hier als A-junior al zijn debuut. Inmiddels is hij 27 en denkt hij hier ook niet meer weg te gaan. We gingen met de bij voorkeur als centrale middenvelder spelende Habraken in gesprek voor een nadere kennismaking.

Algemene gegevens

NaamLars Habraken
Actief bij (en als wat)VV Haarsteeg als centrale middenvelder of centrale verdediger.
Actief geweest bijIk heb mijn hele leven bij VV Haarsteeg gevoetbald.
Mooiste voetbaltenueOns eigen blauwe tenue. Sinds kort hebben we ook een nieuw volledig alternatief wit tenue en dat ziet er ook goed uit.
Kleur voetbalschoenenKleur maakt me niet heel veel uit, als ze maar goed zitten. Ik heb al jaren dezelfde voetbalschoenen (gele Adidas).
Mooiste sportparkOns eigen sportpark vind ik een mooi sportpark. Een paar jaar geleden is het clubgebouw op de schop gegaan en daarmee zijn we er echt op vooruit gegaan. Ook zijn ze nu bezig om het sportpark te voorzien van wat mooie muurschilderingen wat gedaan zal worden het grafisch design bedrijf ‘Studio Snapte’.

Lars, stel jezelf eens voor aan de volgers van De Langstraat Voetbal?
“Ik ben Lars Habraken, 27 jaar en op dit moment ben ik woonachtig in Vlijmen. Over een paar maanden verwachten mijn vriendin en ik de sleutel van ons nieuwe huis te krijgen om samen te gaan wonen in Haarsteeg. Voor mijn werk ben ik re-integratie- en preventieadviseur bij een arbodienst.

Mijn grootste hobby, voetbal, kunnen we nu helaas niet doen. Daarnaast vind ik het leuk om wel actief bezig te blijven door bijvoorbeeld te padellen, tennissen, fitnessen of wielrennen. Verder vind ik gezellig om een lekker biertje met mijn vrienden te drinken. Ik ben op mijn vijfde bij VV Haarsteeg begonnen met voetballen en ben hier nooit meer weggegaan, ik heb het hier dan ook goed naar mijn zin!”

Wat zijn op voetbalgebied je sterke en zwakke punten?
“Qua sterke punten denk ik dat ik goed overzicht heb in het veld en hierdoor situaties herken. Daarnaast is mijn trap prima.

Mijn snelheid en wendbaarheid zijn zeker aspecten die beter kunnen. Ook het aanvallend koppen is niet mijn sterkste punt.”

Wat is je mooiste voetbalherinnering?
“Twee seizoen geleden waren we helaas in de degradatiezone terecht gekomen. We moesten nacompetitie spelen om in de derde klasse te blijven. Uiteindelijk hebben we dit, mede dankzij de steun van de supporters tijdens de wedstrijden gered. Na het winnen van de finale tegen WODAN hebben we met alle supporters een mooi feestje kunnen vieren.

Daarnaast blijven voor mij alle derby’s tegen Vlijmense Boys, Nieuwkuijk en RKDVC de mooiste wedstrijden van het jaar. Natuurlijk met veel publiek langs de kant en waarbij het altijd druk is in de kantine na afloop.”

Wie is je meest opvallende teamgenoot?
“Dat zijn er eigenlijk twee. De eerste is Mathieu Schellekens. Hij is zo groot en sterk dat hij het zelf soms niet door heeft en door menig tegenstander of teamgenoot heen loopt. Als een tegenstander dat beu is en tegen hem op botst, ligt diegene vaak zelf op de grond. Dan staat Mathieu te kijken alsof hij er niks aan kan doen.

Daarnaast heb ik nog enkele jaren met een topschutter gevoetbald, Joost Aloserij, alias ‘de man van 5 miljoen’. Hij heeft zichzelf een keer op een waarde van €5 miljoen geschat – als grap – vandaar deze bijnaam. Praatjes voor 10 maar een goede gozer!”

Van welke trainer heb je het meeste geleerd?
“De eerste trainer die mij te binnen schiet is Dries Verstijnen. Ik heb in de jeugd training van hem gehad en kreeg van hem het advies om op een Big Mac-dieet te gaan. Hiermee zou ik wat in gewicht aan komen en hierdoor zou ik fysiek wat sterker worden. Ik ben ermee begonnen, maar gelukkig heb ik me niet lang aan dit advies gehouden.

Daarnaast vind ik het lastig om specifiek een trainer aan te wijzen waarvan ik het meeste geleerd heb. Ik denk dat je van iedere trainer wel dingen oppakt waar je iets aan hebt.”

Wat zijn je ambities binnen de voetballerij?
“In eerste instantie hoop ik dat we snel weer lekker op het veld kunnen staan en na de wedstrijd een lekker biertje kunnen drinken in de kantine. Ook hoop ik de komende jaren nog blessurevrij te kunnen voetballen in het eerste van VV Haarsteeg en nog mooie derby’s mee te maken. Daarnaast zou ik het mooi vinden nog een keer met mijn neven Brent en Miquel de Wijs (spelend bij VV Nieuwkuijk, red.) in één elftal te voetballen maar dan zullen ze wel naar Haarsteeg moeten komen, haha.”

Wat is voor jou de meest opvallende regioclub?
“Voor mij is VV Helvoirt al jaren een opvallende regio club. Ook een club uit een boerendorp maar toch al jaren een stabiele factor in de tweede klasse. Ze spelen niet zomaar mee maar doen ook weleens mee om de bovenste plaatsen.”

Wie is voor jou de beste speler uit de regio?
“De beste speler uit de regio is oud teamgenoot Sebastiaan van Bakel. Inmiddels is hij actief bij FC Den Bosch. Een aantal jaar geleden is hij bij VV Haartsteeg in het eerste gekomen als jonge jongen en toen kon je al zien dat hij een hele goede voetballer was met snelheid, goede actie en scorend vermogen. Kort geleden heeft hij zijn debuut gemaakt in het eerste van FC Den Bosch en ik hoop dat hij de lijn door kan zetten een er mooie carrière voor hem in het verschiet ligt.”

Foto: Arjan van Dongen