Rick van de Pas (VV Baardwijk) bewijst dat terugkeren naar selectievoetbal mogelijk is

Waalwijk – Met zijn terugkeer bij de selectie van VV Baardwijk bewijst Rick van de Pas (24, red.) het voetballen nog niet verleerd te zijn. Na zijn gehele jeugd in de selectie elftallen te hebben gespeeld, besloot hij bij de overstap naar de senioren om bij een vriendenelftal verder te gaan. Het wat meer verplichte karakter en het twee keer in de week trainen gingen hem steeds meer tegenstaan. Omdat zijn broer al enige tijd speelde bij een zaterdagelftal bij WSC, was de keuze makkelijk gemaakt. “Ik vond het toen fijner om op zaterdag te voetballen en bij de senioren zou ik op zondag moeten gaan voetballen. Daarom besloot ik toen om aan te sluiten bij WSC Zaterdag 4.”

Selectievoetbal
Na een aantal jaar bij WSC gespeeld te hebben, begon het vorig jaar toch weer te kriebelen: Van de Pas wilde graag weer bij een selectie elftal gaan voetballen. Omdat er veel bekenden van hem bij VV Baardwijk voetbalde kwam hij in contact met Ruud van den Heuvel, waarna hij daar dit seizoen aan kon sluiten. “Ik ging er eigenlijk zonder verwachtingen in. Aangezien ik al langere tijd op een lager niveau had gevoetbald en ik dus niet wist hoe ik ervoor zou staan”, zegt hij hierover. Dat een stap naar een vriendenelftal niet het definitieve einde is van selectievoetbal bewijst Van de Pas tot nog toe: “Ik heb me uiteindelijk denk prima aan kunnen passen en heb tot nu toe veel wedstrijden kunnen spelen in Baardwijk 1. Het bevalt me tot nog toe dus erg goed en ben erg blij om terug te zijn bij Baardwijk.”

Corona
De Waalwijker studeert rechten aan de Universiteit van Tilburg en vult hierdoor zijn dagen voorlopig met online colleges. Helaas zijn veel andere zaken gesloten, dus zit voetbal of naar de sportschool gaan er voorlopig nog niet in. Om toch fit te blijven gaat hij een aantal keer in de week buiten met wat vrienden sporten om toch een beetje bezig te blijven. 

“Ik hoop dat we dit seizoen nog kunnen voetballen, maar het ziet er natuurlijk niet heel goed uit”, spreekt de linksback zijn verwachtingen uit. “Het uitspelen van de hele competitie is sowieso al onmogelijk geworden, maar ik hoop dat we in ieder geval nog wat wedstrijden kunnen spelen.”

Tot slot wil Van de Pas nog één ding kwijt: ”Helaas heeft onze teamgenoot Max van der Aa ervoor gekozen om dit seizoen vroegtijdig te stoppen met voetballen. Ik wil hem via deze weg laten weten dat we hem erg missen en ik zou hem volgend seizoen graag weer terugzien bij ons op het veld.”

Foto: MiGe Fotografie