Gilbert de Fijter gaat voor achtste seizoen bij SC Elshout

Elshout – Veel trainers geven na drie of vier seizoenen aan dat hun houdbaarheidsdatum erop zit en besluiten de stap naar elders te maken. Heusdenaar Gilbert de Fijter bewijst al jaren het tegendeel. Hij startte als trainer bij het tweede elftal van HHC’09, de club waarvoor hij als speler van het eerste elftal twee decennia actief was. In de zomer van 2013 maakte hij de overstap naar SC Elshout, om daar hoofdtrainer te kunnen worden. Begin januari verscheen het bericht dat De Fijter ook volgend seizoen bij SC Elshout actief zal zijn. Hij gaat hiermee zijn achtste seizoen als eindverantwoordelijke in.

Als je het ergens – minimaal – acht jaar volhoudt, dan moet je het er wel naar je zin hebben. De Fijter zegt hierover: “SC Elshout is een hele leuke, gezellige en gezonde dorpsclub waarbij de doorstroming vanuit de jeugd naar de senioren goed is. Het is ook mooi om te zien hoeveel vrijwilligers de vereniging telt. Heel veel leden doen iets voor de club. Sfeer vind ik een belangrijk punt en die is goed bij SC Elshout. Iedereen is gelijk aan elkaar, van de F-pupillen tot aan het 1e elftal.”

Het is aan De Fijter om de speelwijze die hij voor ogen heeft, in te slijpen bij de spelers. “Het is aan mij om er voetbal in te krijgen en dat is tot nu toe redelijk gelukt. Na zeven seizoenen zie ik nog voldoende uitdaging. Hoe kunnen we de jongens nog beter samen te laten spelen en ze ook zelf na laten denken hoe te handelen tijdens de wedstrijd? Zij zijn moeten het immers laten zien op het veld, dus moeten ze bezig zijn met het spelletje.” Afgelopen seizoen stopte met de veel scorende spits Thom van Delft een sterkhouder binnen het elftal. Na enig puzzelwerk hebben de overige spelers het volgens De Fijter goed opgepakt. Dit blijkt ook wel uit de resultaten. Uit de vier gespeelde competitiewedstrijden werd het maximale resultaat behaald.

Voor het huidige seizoen zijn de verwachten niet erg hoopvol. “Het had wel leuk geweest om het seizoen af te maken, vooral omdat we nu na vier wedstrijden nog ongeslagen zijn. Maar realistisch is dat natuurlijk niet. Hopelijk kunnen we volgend seizoen volledig draaien.” Gevraagd naar zijn doelstellingen met SC Elshout antwoordt hij: ” Ik ben eigenlijk niet zo van de doelstellingen maar een keer een periodetitel zou wel mooi zijn.”