In gesprek met Peter Verzijl over zijn aanstaande overstap naar WSC 1

Waalwijk – Eind december vorig jaar verscheen het bericht dat WSC 1 volgend jaar onder leiding zal staan van niet één, maar twee hoofdtrainers. Dit trainersduo zal bestaan uit Norbert Rebsch en Peter Verzijl. Omdat de laatstgenoemde (relatief) nieuw is in de trainerswereld, gingen we met hem in gesprek.

Dagelijks leven
Peter Verzijl (44) woont in Tilburg met zijn vrouw Marjolein en dochter Puck. Hij is inmiddels al weer 27 jaar werkzaam bij Goodyear, een bedrijf dat zich bezig houdt met het vernieuwen van vliegtuigbanden. Sinds 1 januari van dit jaar heeft Verzijl binnen dit bedrijf een stapje teruggedaan, vanuit zijn rol als leidinggevende. Dit om zich volledig te kunnen richten op zijn ontwikkeling als trainer.

Al zijn hele leven is Peter Verzijl bezig met voetbal. Het overgrote deel hiervan was hij als keeper actief bij het Tilburgse TSV NOAD. Tussen twee periodes bij NOAD speelde hij drie seizoenen bij SC’t Zand 1. Hij beleefde er drie geweldige seizoenen. Het hoogtepunt uit zijn voetbalcarrière is toch wel het kampioenschap en de promotie met NOAD in zijn laatste actieve seizoen.

Start als trainer
Na zijn actieve voetbalcarrière is hij direct gestart – of actief gebleven – bij de selecties van eerst NOAD en daarna WSC. Dit in een combinatie van de rol als verzorger, hersteltrainer en keeperstrainer.

“Omdat ik ‘op het veld staan’ nog steeds het allerleukste vond, ben ik in 2018-2019 assistent-trainer geworden bij WSC en ben ik gestart om mijn UEFA-C licentie te gaan halen”, zegt Verzijl over zijn eerste stappen als trainer. “Al snel kwam ik tot de conclusie dat ik het trainersvak heel erg leuk vind en heb besloten me daar verder in te willen ontwikkelen. WSC bood me de kans om trainer te worden bij de talentvolle JO19-1 en momenteel ben ik bezig met mijn UEFA-B licentie.”

Trainer bij WSC 1
Vanaf komend seizoen zal hij samen met Norbert Rebsch verantwoordelijk zijn voor WSC 1. Een samenwerking die eerder bij de JO19-1 ook al uitstekend beviel. In het komende seizoen zal Rebsch de eindeverantwoordelijke zijn en zal Verzijl zoveel mogelijk ‘vlieguren’ als hoofdtrainer gaan maken. Het is het plan om de eindverantwoordelijkheid in het seizoen 2022-2023 te verschuiven, zodat Verzijl eindverantwoordelijk wordt en Rebsch in een ondersteunende rol aanwezig zal blijven.

Over de stap naar WSC 1 zegt Verzijl het volgende: “Ik kijk er enorm naar uit om de samenwerking met Norbert te verlengen en de stap terug naar WSC 1 te zetten. Ik ben zeer trots op deze stap zo vroeg in mijn (trainers-)carrière en ben het bestuur van WSC ontzettend dankbaar voor het vertrouwen in mij. WSC heeft een onmiskenbare inbreng gehad in de ontwikkeling die ik als trainer heb mogen maken en laat met deze stap onder andere zien veel waarde te hechten aan de ontwikkeling van zowel spelers als trainers.” Qua spelersgroep kan WSC voorlopig goed vooruit. Volgens Verzijl staat er een kwalitatief sterke spelersgroep voor WSC 1, WSC 2 en WSC O23. Hij kent zelf als geen ander de talenten die er de komende jaren nog aan zitten te komen. Hij zegt hierover: “Dit is natuurlijk voor een trainer een luxe situatie om mee te mogen werken.”

Type trainer
Als trainer hecht hij veel waarde aan de afspraken die hij met zijn staf en spelers maakt. Hiervoor is volgens hem een bepaalde discipline van spelers en stafleden, binnen en buiten het veld, vereist. “Ik ben een trainer die duidelijk is en structuur bied. Mijn wil is zeker niet wet en mijn streven is dan ook om samen richting een uiteindelijk doel te werken. Om dit te kunnen bereiken, vind ik het wel heel belangrijk dat we daarbij zo veel mogelijk plezier met elkaar en aan het spelletje beleven.” Op en langs het veld is Verzijl verbaal aanwezig, maar over het algemeen wel op een positieve manier. In de voorgaande jaren heeft hij gewerkt met goede trainers als Theo van den Boogaard, Emiel Heefer, Roland Schuermans en natuurlijk Norbert Rebsch. “Ik heb hier veel van geleerd en ik denk dat je in mij als trainer, ook bepaalde dingen van deze trainers terug zal zien”, voegt Verzijl hieraan toe.

Tot slot
Als afsluiting van dit artikel wil Verzijl graag het volgende kwijt: “Allereerst wil ik De Langstraat Voetbal een compliment maken voor het initiatief voor deze site. Het is heel leuk om nu ook vanuit deze regio op de hoogte te blijven van alles wat er in het amateurvoetbal gebeurt. Vooral de diversiteit waarin trainers, jeugdspelers, spelers, speelsters van de verschillende clubs in de directe omgeving aan bod komen, is heel leuk.

Tenslotte wil ik iedereen natuurlijk veel gezondheid toewensen en laten we hopen dat we elkaar allemaal weer snel en veilig mogen begroeten op het veld, langs de lijn of in de kantines van onze clubs.”

Foto: Archief WSC