Timo van Kuijk (VV DESK) wil graag met DESK omhoog

Kaatsheuvel – Sinds het begin dan dit seizoen is de pas 21-jarige Timo van Kuijk de trotse aanvoerder van VV DESK 1. Als vijfjarige zette hij als voetballer zijn eerste stappen op Sportpark Eikendijk en voetbalt hier inmiddels dus zestien jaar.

Al in februari 2017 maakte hij op 17-jarige leeftijd zijn officieuze debuut voor DESK 1 in een oefenwedstrijd met RKTVV. Na een aantal seizoenen voornamelijk voor DESK 2 gespeeld te hebben, zette hij vorig seizoen de definitieve stap om basisspeler te worden ‘1’. De centrale verdediger is zich goed bewust van zijn eigen kwaliteiten en verbeterpunten: “Mijn inzicht, het feit dat ik tweebenig ben en goed positioneel staan, zijn mijn sterke punten. Verder ben ik niet snel en sterk, maar los ik dit vaak op met het positioneel goed staan. Ondanks dat ik slechts 172 cm groot ben, vind ik mezelf verdedigend kopsterk. In de jeugdteams ben ik voornamelijk linksback geweest. In DESK 2 heb ik voornamelijk rechtsback gespeeld en vanaf dit seizoen sta ik centraal achterin.”

Overstap naar het zaterdagvoetbal
Vorig seizoen speelde Van Kuijk met VV DESK in de tweede klasse zondag. Met ingang van dit seizoen maakte hij met DESK de overstap naar het zaterdagvoetbal. “Ondanks dat ik in de 2e klasse afgelopen seizoen alles 90 minuten heb gespeeld, vind ik het ook belangrijk om met vrienden te spelen. Daarom heb ik ervoor gekozen om ook op zaterdag te gaan spelen. Of ik nu op zaterdag of op zondag speel is voor mij eigenlijk een bijzaak.” Het samenspelen met vrienden in een eerste elftal ziet hij als het perfecte plaatje. Het is gezellig rondom het voetbalveld, maar op trainingen en bij wedstrijden is iedereen volledig gefocust.

Voorlopig even niet
In oktober werd de laatste wedstrijd gespeeld en de laatste training was ergens in december. Voorlopig lijkt er nog geen einde te komen aan deze gedwongen pauze. Dit doet wat met de motivatie, het gemis van een doel speelt hierin zeker mee. Van Kuijk zegt hierover: “Ik ben in oktober twee weken flink ziek geweest en daar heb ik qua fysiek best veel last van gehad. Het was geen Corona hoor, maar in deze twee weken ben ik wel acht kilo afgevallen. Toen ik weer wat fitter was, werd de competitie stilgelegd. Hierdoor heb ik nog een hele tijd doorgetraind omdat ik graag mijn conditie weer op wilde bouwen.”

Na de verlenging van de recente lockdown was dit toch wat anders voor de Kaatsheuvelnaar. Hij geeft aan dat de motivatie op dit moment ver te zoeken is en dat dit met name komt door het ontbreken van een duidelijk doel. “Gezien de ontwikkelingen ging ik er al vanuit dat de huidige lockdown verlengd zou gaan worden. Zodra er weer meer zekerheid is, ga ik thuis weer aan de slag met hardlopen en krachtoefeningen.”

Doelen
Voorlopig is Van Kuijk gefocust op VV DESK. Hij hoopt zo snel mogelijk te kunnen promoveren om over drie tot vijf jaar een stabiele 2e klasser te zijn. “Ik ben ambitieus. VV DESK moet volgens mij een stabiele ploeg op 2e klasse niveau kunnen zijn. Hoger zou mooi meegenomen zijn, maar laten we niet meteen te hard van stapel lopen”, zegt hij hierover. “Mijn persoonlijke doelen zijn om vaste basisspeler te blijven en eerste aanvoerder te worden. Ik ben erg tevreden bij VV DESK en zou hier graag lang willen blijven voetballen.”

Foto: archief VV DESK