Voetballers uit de regio, Jaouad Chraou en Joey Lokasi, hebben het naar hun zin bij Unitas in Gorinchem

Waalwijk / Kaatsheuvel – Twee bekende gezichten uit de regio De Langstraat voetballen gezamenlijk net buiten onze ‘grenzen’ bij GVV Unitas in Gorinchem. Het gaat om Waalwijker Jaouad Chraou (31) en Kaatsheuvelnaar Joey Lokasi (28). De heren zijn respectievelijk aan hun eerste en vierde seizoen bezig bij de ambitieuze club, die in dezelfde competitie actief is als VV Dongen (Derde Divisie zondag).  Dat het de club uit Gorinchem menens is, blijkt wel uit het feit dat het zelfs een wedstrijd- en videoanalist in dienst heeft.  

Chraou en Lokasi zijn geen onbekenden in onze regio. Zo voetbalde de eerste in de regio bij WSC, VV Dongen, VV DESK en RWB. Ook buiten de regio was hij actief, bij onder meer Real Lunet en OJC Rosmalen. Lokasi speelde verspreid over twee perioden bij VV DESK. Tussendoor was hij een seizoen actief bij de beloften van Willem II. Ook bij OJC Rosmalen was Lokasi eerder actief en ook daar teamgenoot van Jaouad. We gingen met beide heren in gesprek over hoe het bij Unitas bevalt en nog veel meer.   

Hoe bevalt het je bij GVV Unitas?
Jaouad: “Ik heb het mega naar mijn zin bij Unitas. Het is een warme club en iedereen is heel erg betrokken. Verder is Unitas een club met veel ambities en dat trok me heel erg aan.”

Joey: “Ja, inderdaad. Voetballen bij Unitas bevalt me uitstekend! Het is een warme club met fijne vrijwilligers en supporters. Aankomend seizoen wordt alweer mijn vijfde seizoen bij Unitas. Met verzorgd en aanvallend voetbal hebben we het de afgelopen jaren erg goed gedaan. Daar ben ik erg trots op. Ook vind ik dat we een gezellige groep hebben met veel specifieke kwaliteiten.”

Wat zijn de plannen of doelstellingen met Unitas?
Joey: “Allereerst hoop ik dat we snel weer kunnen beginnen met voetballen. Verder denk ik dat meedoen in de top 6 een mooie uitdaging is. Een periodetitel zou mooi zijn.”

Jaouad: “Ik ben blij met mijn verlenging bij Unitas. Dit jaar was geen prettig seizoen vanwege de pandemie, daarom hoop ik dat het komend seizoen beter zal zijn. Ik hoop dat ik meet van mezelf kan laten zien. Wat betreft onze doelstellingen doe ik eigenlijk liever geen uitspraken, maar dat het doel ergens bovenin het linker rijtje is, zal geen geheim zijn.”

Wat kan je zeggen over het niveau waarop je nu acteert?
Jaouad: “De Derde Divisie is een sterke competitie met veel goede spelers en clubs. Daarnaast vind ik het ook leuk dat je overal in Nederland komt. Al zijn de lange busreizen wel minder moet ik zeggen.”

Joey: “Ik vind het een leuk niveau en een spannende competitie. Je speelt wekelijks tegen ploegen die gewoon veel kwaliteiten hebben. Dat zorgt ervoor dat je iedere zondag aan de bak moet. In mijn ogen de perfecte manier om je het beste uit jezelf te halen.”

Wat zijn je ambities nog?
Joey: “Vroeger had ik natuurlijk – net zoals bijna iedereen die begin met voetballen – de ambitie om profvoetballer te worden. Deze ambities heb ik natuurlijk niet meer. Ik wil gewoon nog zoveel mogelijk mooie jaren beleven en mooie prestaties wegzetten met voetbal.”

Jaouad: “Voor mij is het vooral mijn ambitie om zelf fit te blijven en om het hoogst haalbare te behalen met Unitas. In de laatste jaren van mijn voetballeven laat ik alles op me afkomen en ga ik vooral naar mijn lichaam luisteren.”

Wordt er op dit moment nog op enige manier getraind bij GVV Unitas?
Joey: “Nee, op dit moment trainen wij als team niet. Gezien de huidige regels met de avondklok en het trainen in maximaal tweetallen is dat natuurlijk geen doen. We hebben als taak meegekregen om onszelf fit te houden. Dat gaat tot nog toe prima moet ik zeggen.”

Jaouad: “Ja, inderdaad. Onze laatste training is ergens in december geweest. Ik train momenteel met een personal trainer, zodat ik straks fit ben als de competitie weer wordt hervat.”

Wie is de beste speler waarmee je gespeeld hebt, en waarom?
Jaouad: “Ik heb met heel veel goede spelers gevoetbald. Het is dus best lastig om één naam te kiezen, want dan zou ik veel andere goede spelers tekort doen, haha. Maar als ik dan toch een naam moet noemen, dan kies ik voor Bas van den Berk (speler van onder meer Real Lunet, red.). Ik vind hem een erg goede speler, die mega snel en wendbaar is. Hij bezit eigenlijk alle eigenschappen die een goede middenvelder nodig heeft.”

Joey: “Ik kies dan voor Jeroen Lumu. Ik heb hem meegemaakt in mijn tijd bij Willem II. Die jongen kan zo goed voetballen. En alles zag er zo ontzettend makkelijk uit bij hem. Het leek altijd alsof hij op halve kracht speelde en nog zag het er heel makkelijk uit. Dat was echt mooi om te zien. Ik had eigenlijk nog wel meer namen kunnen noemen maar ik mocht er maar één kiezen, haha.”

Kunnen we je – als voetballer – nog terug verwachten in de regio De Langstraat?
Joey: “Pfoe, dat vind ik nu moeilijk te zeggen. Je weet natuurlijk nooit hoe het allemaal loopt. DESK is natuurlijk mijn oude club en ik kom er nog regelmatig. Maar veel van mijn vrienden voetballen bij Berkdijk, dus waarschijnlijk ga ik eerder daar heen. Maar zoals ik al zei, ik heb nog geen idee. We gaan het allemaal zien in de toekomst.”

Jaouad: “Ik ben momenteel 31 en loop dus richting het einde van mijn ‘carrière’. De kans is groot dat ik over een paar jaar weer in het vetrouwede Waalwijk zal afsluiten. Maar waar weet ik nog niet. De tijd zal het leren.”

Zou je zelf nog iets kwijt willen?
Jaouad: “Ik wil iedereen graag veel sterkte, succes en gezondheid wensen in deze rare tijd. Sporten is leuk, maar gezondheid is het allerbelangrijkste. Verder wil ik De Langstraat Voetbal bedanken voor deze uitnodiging, hartstikke leuk om te doen. En heel veel succes met wat er nog komen gaat.”

Joey: “Ja, ook ik wil iedereen veel sterkte en kracht wensen in deze lastige tijd. Laten we hopen dat we snel weer de dingen kunnen doen die we allemaal het liefste doen. Tot die tijd, stay safe!”