Kennismaken met… Daisy Kivits (VV Nieuwkuijk VR1)

Nieuwkuijk – In onze wekelijkse rubriek “Kennismaken met…” dit keer VV Nieuwkuijk VR1 speelster Daisy Kivits. De aanvoerster (31) voetbalt inmiddels alweer twaalf seizoenen bij VV Nieuwkuijk en heeft het hier enorm naar haar zin. We gingen met haar in gesprek over onze gebruikelijke vragen.

Algemene gegevens

NaamDaisy Kivits
Actief bij (en als wat)Speelster VV Nieuwkuijk VR1
Actief geweest bijRWB Waalwijk en Vlijmense Boys
Mooiste voetbaltenueHet zomertenue van VV Nieuwkuijk is zwart met roze, vind ik erg mooi. Hetzelfde geldt voor het derde tenue van FC Barcelona. Beide tenues vind ik mooi staan bij dames.
Kleur voetbalschoenen  Zwart, want dat pas overal bij.
Mooiste sportparkHet sportpark van VV Nieuwkuijk natuurlijk. Zodra je de poort binnenkomt zie je al dat overal aandacht aan wordt besteed door al onze vrijwilligers. Het is overzichtelijk en zodra je de hoek om gaat komt de gezelligheid je al tegemoet.

Daisy, stel jezelf eens voor aan de volgers van De Langstraat Voetbal?
“Ik ben Daisy Kivits en ben geboren in Vlijmen. Ik werk ook in Vlijmen, waar ik mede-eigenaar ben van ons eigen bedrijf ‘Snackmobiel Vlijmen’. Vanaf 2019 geldt dat ook nog voor Cafetaria Deuteren in Den Bosch. Qua hobby’s ga ik regelmatig naar de sportschool (als ze open zijn tenminste) en vind ik het erg leuk om met familie of vrienden leuke avondjes te plannen. Of juist niet te plannen, want die zijn vaak het gezelligst.

Op mijn tiende ben ik begonnen met voetballen bij RWB in Waalwijk. Rond mijn veertiende maakte ik de overstap naar Vlijmense Boys, totdat we daar niet genoeg dames meer hadden. Toen heb ik twee jaar niet meer gevoetbald en me volledig op mijn werk gestort. Totdat ze bij VV Nieuwkuijk dames tekort kwamen en daar voetbal ik nu alweer twaalf seizoenen. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin. Naast zelf voetballen ben ik binnen de club ook scheidsrechter en fluit ik hoofdzakelijk de meidenteams.

Sinds dit seizoen zijn als VR1 samengegaan met de MO-19 omdat we een tekort aan speelsters hadden. In het begin was iedereen hier een beetje huiverig voor. Maar nu we het gedaan hebben moet ik zeggen dat ik het echt te gek vind! De dynamiek tussen de wat oudere en jongere dames is geweldig. Ik zou het niet anders meer willen. Qua voetbal moeten we nog even aan elkaar wennen, maar zodra dat gelukt is, kunnen we volgens mij lekker bovenin meedraaien. Daar ben ik van overtuigd.”

Wat zijn op voetbalgebied je sterke en zwakke punten?
“Mijn sterke punt is dat ik als aanvoerster toch wel heel veel coach op het veld en iedereen ondersteun waar ik kan. Ook zal ik altijd alles geven, al heb wel of geen pijn gewoon doorgaan.

Mijn zwakke punten is dat ik het qua conditie en lichamelijke gesteldheid steeds minder bij kan houden vergeleken met de jonkies. Ook vind ik dat mijn trap wel wat harder zou mogen zijn.”

Wat is je mooiste voetbalherinnering?
“In al mijn voetbaljaren ben ik al een keer of tien kampioen geworden. Al deze kampioenschappen waren natuurlijk hoogtepunten en mooie voetbalherinneringen. Ik denk dat de kampioenswedstrijd tegen VV Haarsteeg in 2016 toch wel op nummer 1 staat. We stonden gelijk in punten, het zou dus beslist gaan worden in een échte kampioenswedstrijd. We hadden een officiële scheidsrechter met assistenten, ongeveer een 500 man aan publiek en iedereen was best wel zenuwachtig. We kwamen met 1-0 achter, maar wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 1-4. Een betere uitslag konden we ons niet wensen. We hebben dit naderhand natuurlijk ook goed gevierd met zijn allen!”

Wie is je meest opvallende teamgenoot?
“Pfoeh, dat is erg lastig bij ons in het team. We hebben er toch wel een paar. Bijvoorbeeld: Kiki (flapuit), Felina (onze altijd scorende luie spits), Angelique (de fanatiekeling) en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar ik  denk dat Angelique toch wel de meest opvallende is vanwege haar humor, fanatisme en haar felheid/ lompigheid. Ook is ze erg goed in het spreken van de Engelse taal. Angelique struikelt niet alleen over Engelse woorden maar ook over haar eigen voeten. Iedere training gebeurt er wel weer iets met haar, waardoor we allemaal in een deuk liggen inclusief onze trainers. Elke zondag weet Angelique ons ook te vertellen wie onze tegenstander is en op wie en wat we moeten letten. Dat pluist ze allemaal uit, geweldig zo´n fanatiekeling in het team!”

Van welke trainer heb je het meeste geleerd?
“Van onze Janneke (Vissers, red.). Ze was eerst een speelster binnen ons team en is toen ze zelf stopte met voetballen onze trainster geworden. Ze heeft ons laten promoveren van de 4e naar de 3e klasse. Ook dat was weer een erg mooi kampioenschap. Dit werd tevens haar afscheidsfeestje. Het seizoen erop kregen we onze huidige trainers Tibor Csizmazia en Rene Kuijsten en daar zijn we ook erg blij mee en leren we veel van.”

Wat zijn je ambities binnen de voetballerij?
“Mijn ambitie is om ervoor te zorgen dat we een leuk team behouden waarin we respect hebben voor elkaar, waarin we vooral heel veel lol hebben met elkaar en een team waarmee we mooie overwinningen kunnen gaan behalen. Mijn persoonlijke ambitie is ieder seizoen om weer met genoeg conditie te starten maar helaas mislukt het ieder seizoen, haha.”

Wat is voor jou de meest opvallende regioclub?
“VV Haarsteeg vind ik een beetje het buitenbeentje van de regio. Bijna alle clubs gaan altijd wel goed onderling maar met Haarsteeg is het altijd net wat meer strijd lijkt het wel.”

Wie is voor jou de beste speler uit de regio?
“Hilde van Nes vind ik toch wel de beste verdedigster uit onze regio. Ze is vrij klein dus iedere spits denkt altijd daar loop ik wel even langs. Maar Hilde zorgt er ‘bijna’ altijd voor dat ze de bal gewoon van je afpakt.”

Foto: archief VV Nieuwkuijk