Kees van Loon ook komend seizoen hoofdtrainer bij Uno Animo

Loon op Zand – Het bestuur van Uno Animo is zeer verheugd te kunnen melden dat hoofdtrainer Kees van loon ook in het komende seizoen verbonden blijft aan Uno Animo. Kees is momenteel bezig aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer bij de club. De beslissing van Kees om er nog een jaar aan vast te plakken wordt gedragen door de volledige selectie. Ook oud-eerste elftalspeler Rick van Loon blijft komend seizoen deel uitmaken van de technische staf. Hij zal wederom met zijn vader samenwerken als assistent-trainer.

Beiden hebben een lange historie bij Uno Animo. Kees van Loon doorliep alle jeugdelftallen bij Uno Animo en debuteerde op 15 jarige leeftijd in het eerste. Na enkele seizoenen kreeg hij de kans om bij FC Den Bosch te gaan spelen, destijds nog een suptopper in de Eredivisie. Na vele jaren hoofdklasse gespeeld te hebben en daarna een zeer succesvolle carrière als trainer/coach in de top van het amateurvoetbal gehad te hebben, keerde hij terug bij Uno Animo. Eerst twee seizoenen als assistent-trainer van het eerste, naast toenmalig hoofdtrainer Stefan Brok. In 2018 nam hij het stokje over van Stefan en werd hij hoofdtrainer. Nadat zijn tweede en derde seizoen als hoofdtrainer van Uno Animo door het welbekende virus in de war zijn geschopt, hopen we dat Kees zijn succesvolle trainerscarrière komend seizoen met een volledige competitie kan voortzetten.

Rick van Loon doorliep ook alle jeugdelftallen bij Uno Animo, hij kwam in de winterstop van seizoen 2005-2006 vervroegd over vanuit de jeugd naar het eerste elftal, onder trainer Frank Leenders. Na het seizoen 2019-2020 nam hij afscheid als speler van Uno Animo 1. Rick maakte voor Uno Animo 1 in competitie verband meer dan 100 doelpunten. Nadat Rick in het verleden al trainer was van de A1 (JO19-1) heeft hij in het huidige seizoen zijn trainerscarrière voortgezet als assistent-trainer van Uno Animo 1. Ook Rick heeft te kennen gegeven volgend seizoen weer als assistent-trainer aan Uno Animo verbonden te willen blijven.

Het bestuur van Uno Animo wenst Kees en Rick van Loon veel succes en is overtuigd van een goede en sportieve samenwerking met beiden.

Foto: achrief Uno Animo