Rick Vervaart over zijn overstap naar Uno Animo

Loon op Zand – Rick Vervaart speelde de afgelopen vier seizoenen bij VV DESK en was hier ook eigenlijk prima op zijn plek. Na een degradatie (via de nacompetitie) in zijn eerste seizoen bij VV DESK, vanuit de 2e klasse, volgde twee jaar later een glansrijk kampioenschap. Hierdoor kwam VV DESK vorig seizoen opnieuw uit in de 2e klasse. Zoals bekend, maakte DESK gedurende dat seizoen bekend de overstap te maken naar het zaterdagvoetbal. Vervaart zag het niet zitten om deze overstap met VV DESK te maken. Na een aantal gesprekken gevoerd te hebben bij diverse clubs, besloot hij voor Uno Animo te kiezen. Dit mede omdat hij eerder met hoofdtrainer Kees van Loon en assistent trainer Rick van Loon samenwerkte. Maar ook omdat ‘Uno’ wel in de 2e klasse speelt en er al een aantal bekenden spelen.

Vervaart, die eerder actief was bij TSV LONGA, de beloften van Willem II en VV Dongen, is als voetballer multifunctioneel inzetbaar. De afgelopen jaren speelde hij meestal als rechter aanvallend middenvelder of als controlerende middenvelder (6). Gevraagd naar wat voor een type speler hij is, geeft Vervaart aan: “Ik probeer vrijwel altijd de voetballende oplossing te vinden en speel graag de duels. In de komende seizoenen wil ik me meer laten gelden door de kansen die ik krijg om te zetten tot meer doelpunten.”

Dit seizoen staan vader en zoon Van Loon gezamenlijk voor de groep bij Uno Animo. Vader Kees gaat al meer dan 20 jaar als trainer mee bij verschillende grote amateurvoetbalverenigingen in met name Brabant. Zoon Rick stopte vorig seizen na 15 seizoenen als speler van het eerste elftal bij Uno Animo. Hij gaat dit jaar als assistent van zijn vader aan de slag. Met deze deels vernieuwde staf en de verjongende selectie wordt sinds dit seizoen de verandering doorgemaakt naar voetballende ploeg. Vervaart zegt hierover: “Ondanks dat deze verandering tijd nodig heeft was het veldspel vanaf het begin af aan goed. In de voorbereiding zijn we ongeslagen gebleven. Helaas pakte het in de competitie nog niet helemaal goed uit. Ondanks het veldspel werden onnodig punten verspeelt.”

Voor het restant van dit seizoen zijn, volgens Vervaart, de verwachtingen somber. Met de aangescherpte regels (avondklok en maximaal 1 persoon op bezoek) en een eventuele mutatie van het virus, ziet hij zichzelf dit seizoen niet meer voetballen. “Helaas zoekt de KNVB telkens naar een oplossing in plaats van een knoop door te hakken”, zegt hij hierover. En voegt daaraan toe: “Ik denk wij als voetballers er meer aan hebben als de keuze nu gemaakt wordt. In dat geval kunnen we het beste in augustus weer starten met een nieuwe competitie. Het zou jammer zijn, maar denk ik wel de duidelijkste oplossing bieden.”

Foto: Jan van Dongen