OVV’67 trainer Fatih Kaya aan het woord over zijn eerste maanden als hoofdtrainer

Oosteind – In de zomer van 2020 startte Fatih Kaya zijn trainerscarrière als hoofdtrainer bij OVV’67. Nadat hij zelf in de jeugd bij VV Dongen voetbalde en daarna bij de senioren uit kwam voor DVVC, speelde hij in zijn laatste jaren bij OVV’67 in Oosteind. Hij keerde dus als trainer terug bij de club waar hij zelf eerder speelde.

Naast hoofdtrainer bij OVV’67 is Kaya samen met zijn goede vriend Mourad Maamar actief met het plaatsen en begeleiden van spelers op hoog amateurniveau in Nederland en in België. Al is dit de afgelopen anderhalf jaar wat minder geworden door onder meer zijn taak als hoofdtrainer en ook vanwege Corona. Daarnaast is Kaya ook nog actief als trainer van de JO-13-1 bij de DVVC Talenten Academie. Op deze Talenten Academie komen we later nog bij jullie terug in een ander artikel.

Hoofdtrainer bij OVV’67
Nadat zijn aanstelling als hoofdtrainer bij OVV’67 in februari 2020 bekend werd gemaakt, startte voor Kaya de voorbereidingen. Hij zegt hierover: “Ik heb veel tijd gestoken in gesprekken met de selectie van vorig jaar met betrekking tot het huidige seizoen, zodat ik wist wie wel en wie niet zou blijven. Daarnaast heb ik gekeken naar eventuele verbeterpunten qua posities. Omdat ik zelf vanuit mij netwerk veel spelers ken, heb ik gekeken wie er eventueel bij ons zou passen. Hierdoor hebben we er in totaal twaalf nieuwe spelers bij gekregen.” Hierdoor staat er dus een flink gewijzigde selectie ten opzichte van het seizoen 2019-2020. Kaya is naar eigen zeggen erg tevreden met de spelersgroep die er nu staat.

Van het hoofdtrainerschap zelf heeft hij dit seizoen slechts twee maanden kunnen genieten. In die twee maanden heeft hij er zeker wel van kunnen proeven: “Je bent als hoofdtrainer de eindverantwoordelijke. Je hebt niet alleen te maken met het voetballen maar ook met allerlei dingen eromheen. Denk aan het begeleiden c.q. sturen van spelers, het voeren van gesprekken met spelers die niet tevreden zijn en ga zo maar door.” Gelukkig ging het tot aan de ‘corona-stop’ goed. Kaya kan dan ook niet wachten om weer aan de slag te gaan. “Zeker, omdat we een leuke groep hebben met een goede staf. De sfeer in de groep en de trainingsopkomst is goed. Dit alles gecombineerd met plezier en beleving zijn volgens mij de belangrijkste zaken van een succesvolle samenwerking.”

Doelstellingen
Voorlopig zijn de vooruitzichten op het hervatten van de competitie natuurlijk niet best. De kans wordt steeds kleiner dat het huidige seizoen door de corona-pandemie hervat en uitgespeeld kan worden. De doelstellingen op de langere termijn zijn voor Kaya en OVV’67 in ieder geval wel duidelijk. Dit mede door de eerdergenoemde versterking met twaalf nieuwe spelers. Kaya: “Als ik kijk naar de spelersgroep die ik nu heb, denk ik dat het doel moet zijn om OVV’67 op de lange termijn naar een hoger plan te tillen. Concreet is het doel om op termijn de 4e klasse te halen. Het mooie is dat er vanuit de jeugd ook een aantal getalenteerde jongens aan komt. Dit in combinatie met de huidige spelersgroep maakt dat doel volgens mij zeker haalbaar.”

Verlenging samenwerking
Na het behalen van zijn UEFA-C diploma wil Kaya als hoofdtrainer voorlopig zo veel mogelijk vlieguren maken, zodat hij zichzelf kan blijven ontwikkelen als trainer. Vorige week verscheen dan ook het bericht dat de samenwerking tussen Kaya en OVV’67 met in ieder geval een jaar verlengd zal gaan worden. Kaya wil zichzelf graag ontwikkelen op allerlei vlakken, maar met name op het gebied van voetbal. Op korte termijn is het daarnaast zijn doelstelling of ambitie om zijn UEFA-B diploma te halen.

Foto: Suleyman Karlıdağ