Kennismaken met… Dandy Lommers (HHC’09)

Heusden – In onze wekelijkse rubriek “Kennismaken met…” deze keer de aanvoerder van HHC’09 1 Dandy Lommers. Als dreumes begon hij met voetballen bij het toenmalige SV Heusden, dat in 2009 met Herptse Boys fuseerde tot HHC’09. De centrale verdediger zit met zijn 34 jaar in de herfst van zijn voetbalcarrière, maar heeft nog altijd ambities. Benieuwd naar zijn verhaal? Lees hieronder zijn antwoorden op onze gebruikelijke vragen.

Algemene gegevens

NaamDandy Lommers
Actief bij (en als wat)HHC’09. Ik heb altijd als rechtsback gespeeld, maar de laatste jaren speel ik als centrale verdediger. Sinds een paar seizoenen ben ik ook de aanvoerder van HHC’09.
Actief geweest bijEerder heb ik gespeeld voor het toenmalige SV Heusden. Dat is in 2009 met Herptse Boys gefuseerd in het huidge HHC’09.
Mooiste voetbaltenueOns eigen voetbaltenue. Ik vind de combinatie van blauw met oranje erg mooi samen. 
Kleur voetbalschoenenIk speel altijd op de Adidas Copa Mundial. 
Mooiste sportparkDat is voor mij het sportpark van HHC’09. Misschien niet het mooiste sportpark, maar na de verbouwing van de kleedkamers en het opknappen van de kantine mag het er zeker zijn. 

Dandy, stel jezelf eens voor aan de volgers van De Langstraat Voetbal?
“Ik ben Dandy Lommers (34 jaar), ben geboren in Den Bosch maar opgegroeid in Oudheusden en ik ben de vader van twee dochters. Ik het dagelijks leven werk ik in de brandwerende applicaties bij Van der Aa (RB Plus Groep) uit Waalwijk. Mijn hobby’s zijn natuurlijk voetballen en leuke dingen doen met vrienden. 

Vanaf dat ik mocht gaan voetballen ben ik direct op voetbal gegaan bij SV Heusden (tegenwoordig dus HHC’09). Dat doe ik tot op de dag van vandaag nog met liefde en plezier.”

Wat zijn op voetbalgebied je sterke en zwakke punten?
“Mijn sterke punten zijn toch wel mijn inzicht en overzicht. Daarnaast heb ik ook wel een goede trap in huis en een redelijk loopvermogen. Mijn zwakke punt is mijn kopduels daar ben ik niet echt goed in.” 

Wat is je mooiste voetbalherinnering?
“Dat zijn er eigenlijk twee. De eerste is het kampioenschap in de A-jeugd onder leiding van Bert Kops. Het is altijd leuk om kampioen te worden, zeker omdat dat niet elk seizoen gebeurd.

De tweede is de promotie van de 5e naar de 4e klasse in het eerste jaar van het bestaan van HHC’09. Onder leiding van Suat Tasci gingen we in het eerste jaar meteen voor het kampioenschap. Helaas lukte dat net niet. We speelde wel nacompetitie voor promotie. Hierin wonnen we in de eerste wedstrijd thuis met 4-1 van DIOZ. Een week later vertrokken we met een volle bus richting Zegge om de uitwedstrijd te spelen. Helaas verloren we met 2-1, maar dat was wel genoeg voor promotie naar de 4e klasse. De terugreis in de bus was al een groot feest en dat werd in de kantine nog tot in de late uren doorgezet.”   

Wie is je meest opvallende teamgenoot? 
“Ik kan niet echt één speler opnoemen. We hebben een leuke en gezellige groep waarin veel grappen worden gemaakt en veel gelachen wordt. Op de momenten dat we er moeten staan, dan gaan we er 100% voor. We zijn wat dat betreft een echt team.

Vorig seizoen verloren we de eerste tien wedstrijden op rij. Uit bij WEC pakte we onze eerste punten. Net op die middag werd er bij WEC een après-ski party gehouden. Die eerste overwinning hebben we daar met z’n allen goed gevierd. Dar zijn wel momenten die mij altijd bij zullen blijven.  

Van welke trainer heb je het meeste geleerd?
“Dat blijft voor mij toch Bert Kops daar heb ik in de jeugd veel van geleerd. Bert is een strenge maar wel rechtvaardige trainer. Ik heb van hem op tactisch en technisch gebied veel over voetbal geleerd. Daar waar ik nu sta heb ik mede aan de goede trainingen van Bert in de jeugd te danken.” 

Wat zijn je ambities binnen de voetballerij? 
“Ik wil de komende jaren zeker nog blijven voetballen. Of dat in het eerste elftal van HHC is weet ik nog niet helemaal zeker. Maar anders ga ik hier zeker in een lager elftal voetballen. Ik ga sowieso niet bij een andere club voetballen.  

Wat nog wel op mijn lijstje staat is een keer kampioen worden bij de senioren. Dat is me in de zeventien jaar in het eerste nog niet gelukt. Ik hoop dat ik dat in mijn laatste jaren als voetballer nog een keer mee mag maken. Als het niet lukt bij het eerste dan wellicht wel bij een lager elftal. Ik stop pas als het geluk is, haha.”

Wat is voor jou de meest opvallende regioclub?
“Ik vind dat SC Elshout het al jaren goed doet in de 4de klasse ondanks dat het een relatief kleine club is. Ze leveren als team altijd strijd en gaan er met z’n allen voor tot de laatste minuut. Ze zijn in de afgelopen jaren goed gegroeid in de 4e klasse. Dit seizoen waren ze ook uitstekend begonnen met 12 punten uit 4 wedstrijden.” 

Wie is voor jou de beste speler uit de regio?  
“Dit vind ik altijd een lastige vraag. Ik zou een hoop goede voetballers tekort doen om een naam te noemen. In de afgelopen zeventien jaar bij het 1e heb ik tegen een hoop goede voetballers mogen spelen. Als ik dan toch een aantal namen moet noemen, dan zijn dat: de gebroeders Hadouir van CHC, Max Raymakers van VV Nieuwkuijk en Anthony Lurling van FC Engelen.” 

Foto: archief HHC’09

One Reply to “Kennismaken met… Dandy Lommers (HHC’09)”

Comments are closed.