Jermaine Maas kan niet wachten om er weer volle bak tegenaan te gaan

Vlijmen – Samen met een aantal andere talentvolle spelers maakte Jermaine Maas (21) vier seizoenen geleden de overstap naar de selectie bij Vlijmense Boys. Samen met bijvoorbeeld Ayoub Bakkali, Stef Lammers maakte Maas de overstap naar het eerste elftal. Maas die tegenwoordig als rechtsback speelt, was in de jeugd voornamelijk rechter middenvelder. Dat zie je goed terug in zijn spel. Als rechtsback kom hij veelvuldig op langs de zijlijn en verzorgt hij, mede, de opbouw van achteruit.

Voetbal moet voor Maas voornamelijk leuk zijn en blijven. Echte persoonlijk ambities heeft hij dan ook niet. “Natuurlijk hoop ik zelf veel dingen te leren. En dan bedoel ik niet leren voetballen, want dat moet je wel kunnen als je in een eerste elftal speelt. Maar vooral de kleine, slimme dingen.” In zijn beginjaren bij Vlijmens Boys 1 leerde hij veel van deze zaken van Edwin van Iersel. “Erwin stond centraal achterin toen ik als rechtsback begon. In dat eerste jaar heb ik veel dingen van hem geleerd en zorgde hij voor voldoende rugdekking.” Gekeken naar de toekomst zou Maas het mooi lijken om ooit die rol zelf te gaan bekleden en de jeugd te gaan helpen, zoals hij zelf ooit geholpen is.

Volgens Maas heeft iedereen ambities om zo ver mogelijk te komen en het best uit zichzelf te halen. Dat geldt ook voor hemzelf, maar het belangrijkste vind hij dat voetbal leuk moet blijven. “Ik hoop natuurlijk dat we met Vlijmense Boys ooit hoger gaan voetballen, maar ik vind dat nu nog niet van belang. We zitten nu in een super mooie competitie, met heel veel derby’s.” Het vorige seizoen presteerde Vlijmense Boys goed, de huidige start is wat wisselvallig te noemen. “Vorig seizoen hadden we een erg goed seizoen, dus dat smaakt wel naar maar meer”, zegt Maas hierover. “Maar er zitten genoeg wedstrijden in een seizoen. Laten we eerst maar voor zorgen dat we de meeste wedstrijden winnen, dan zien we wel verder”, voegt hij hier aan toe. 

Mooie herinneringen
Gevraagd naar zijn mooiste herinneringen in het voetbal geeft Maas aan dat dit er best al wel een aantal zijn. Gekeken naar zijn tijd in de selectie wil hij graag twee voorbeelden met ons delen. Bij de eerste herinnering gaat hij terug naar de thuiswedstrijd van vorig seizoen tegen VV Haarsteeg. “Ayoub Bakalli had een weddenschap met Maikel van Wanrooij. Toen Ayoub de 1-0 scoorde kwam Maikel (oftewel Kokkel) het veld op als een streaker en juichte hij mee met het team. Dit was echt het mooiste moment van het jaar, we hebben hier met z’n allen een aantal keer flink om moeten lachten.” 

Een andere onvergetelijke wedstrijd was een van zijn eerste wedstrijden bij het eerste tegen toen nog Taxandria. Maas viel al vrij vroeg in, door een blessure. “Tijdens deze best harde wedstrijd kregen we voor rust al twee rode kaarten, maar stonden we toch met 0-1 voor. In de rust werden we allemaal flink opgepept door Peti Lutgens en dit werkte. Want in de tweede helft was iedereen extra scherp. We moesten en zouden met drie punten weggaan. Uiteindelijk wonnen we dus met negen man daar met 0-3. Echt een onvergetelijke wedstrijd.”

Gemis
Dit seizoen begon niet super voor Maas, hij raakte op de training geblesseerd en kon een aantal wedstrijden niet mee doen. Voordeel is dat deze blessure intussen genezen is, maar het thuis zitten en vooral zondags niks kunnen doen begint hem wel echt te vervelen. “Op dit moment mis ik het voetbal heel erg. Ik heb echt weer zin om lekker tegen een balletje te trappen met mijn vrienden. Gelukkig gaat de Eredivisie wel gewoon door, zodat we tenminste nog voetbal kunnen kijken”, aldus Maas.

Maas doet het wat sporten betreft voorlopig rustig aan. Nu er niet getraind wordt en er ook geen vooruitzicht is op een snelle hervatting van de competitie, is hier ook niet direct de noodzaak voor. Hij zegt hierover zelf: “Ik doe nu eerlijk gezegd niet zo heel veel. Als ik heel de dag gewerkt heb en als ik dan in de kou en regen bezig ben, heb ik daar niet zo’n behoefte aan. Ik zorg er wel voor dat ik niet zo rond wordt als bal wordt hoor, haha. Ik heb thuis wat fitness attributen staan en probeer daar twee keer in te week mee bezig te zijn.” Maas kijkt in ieder geval uit naar het moment dat er weer getraind kan worden in groepen van vier of groter. “Ik hoop dat we weer gelijk starten en er dan weer volle bak voor gaan. Dan ben ik in een mum van tijd weer fit”.

Maas verwacht voor dit seizoen in ieder geval niet veel meer. “Het zou mooi zijn als we überhaupt nog kunnen voetballen, zodat we niet het hele jaar stil zitten. Het zou mooi zijn als we snel mogelijk weer een kleine competitie kunnen spelen. Maar dat hangt van het kabinet af. Ik hoop wel dat ze iets gaan regelen, als het weer zou mogen.”

Foto: Arjan van Dongen