Een terugblik op de viering van 40-jarig jubileum bij v.v. Blauw-Wit’81

De Moer – Vorige week donderdag, 11 februari 2021, was het precies 40 jaar geleden dat v.v. Blauw-Wit ’81 officieel als vereniging is opgericht. Dat is uiteraard een mooie mijlpaal voor de vereniging uit De Moer, die dat ook zeker niet ongemerkt voorbij heeft laten gaan. Ondanks de geldende coronamaatregelen heeft het bestuur van Blauw Wit gezamenlijk met de speciaal opgerichte jubileumcommissie, er een speciale dag van gemaakt. We gingen met voorzitter Peter Jansen in gesprek om terug te kijken op deze dag.

Mooie dag
Vragend naar hoe het 40-jarige jubileum van v.v. Blauw-Wit’81 gevierd is, steekt Peter Jansen direct van wal: “Het was een hele mooie dag. We hebben op verschillende manieren geprobeerd er zoveel mogelijk sjeu aan te geven.” Dit blijkt ook wel uit de talrijke voorbeelden die de trotste voorzitter geeft: “Onder prachtige winterse omstandigheden hebben we met onze twee oudste leden – Jos van den Hoven en Ton de Bruijn – die al vanaf de oprichting lid zijn, een speciale jubileumvlag gehesen. Het was prachtig om te zien dat deze twee leden zich toch wel vereerd voelden dat zij dit mochten doen.”

Daarnaast heeft het bestuur in de week voorafgaand aan de jubileum dag een beeldje uitgereikt aan alle twintig leden die vanaf de eerste dag lid zijn van de vereniging. Jansen zeg hierover: “Dit glazen beeldje met daarop ons clublogo en ook de naam van het lid, werd door eenieder enthousiast ontvangen. Ze vonden het allemaal heel bijzonder en waren er dan ook erg blij mee.” Verder is er in verschillende media aandacht besteed aan het jubileum en heeft het bestuur op Social Media zelf ook de nodige foto’s, filmpjes en berichten geplaatst. Er is zelfs een Tv-interview afgenomen door Langstraat Media, welke afgelopen woensdag is uitgezonden.

Er zit zelfs nog meer in het verschiet. Uiteraard was er een groots feest gepland om alles te vieren, maar dit kon uiteraard geen doorgang vinden. “Het echte jubileumfeest dat stond gepland, kon vanwege corona helaas niet doorgaan. Maar dat gaat in 2022 alsnog gebeuren. Het wordt een feest voor iedereen: jong en oud, leden en oud-leden, vrijwilligers, sponsors en iedereen die op welke manier dan ook betrokken is bij onze club. We kijken er echt naar uit om het jubileum dan met zijn allen te gaan vieren. Dat feestje gaat er hoe dan ook komen!” zegt Jansen hier treffend over.

Trotse voorzitter
Peter Jansen is een trotse voorzitter. Hij kijkt met een goed gevoel terug op de afgelopen periode en ook zeker naar de toekomst. “Als voorzitter kijk ik met trots terug op deze dag. Dat ik deel mag uitmaken van deze fantastische club is geweldig. In de jaren dat ik er deel van uitmaak, heeft de club een speciaal plekje in mijn hart gekregen. Het was mooi om mee te maken dat vele mensen en organisaties ons een felicitatie hebben gestuurd.”

“Ik weet zeker dat wij als vriendenclub, want zo voelt het voor mij, nog lang een zelfstandige club kunnen blijven waar iedereen zich net zo welkom blijft voelen als het moment dat ik hier in 1988 zelf voor het eerst kwam voetballen. Dat we voor De Moer en omgeving een welkome onderbreking van de week zijn en dat we nog jaren als trots clubje zo door kunnen.”

Slotwoord
Het slotwoord is uiteraard aan de voorzitter: “Ik wil graag iedereen die vanaf dag één tot dit moment op welke manier dan ook ervoor heeft gezorgd dat wij staan waar we nu zijn als club en er nog jaren zo mogen blijven, daarvoor hartelijk

bedanken. Zonder alle vrijwilligers, sponsoren en iedereen die verder op welke manier dan ook zijn of haar steentje daaraan heeft bijgedragen, zou dit niet mogelijk zijn. Het is echt bijzonder om te zien hoeveel mensen zich betrokken voelen bij ons clubje en wat ze er allemaal belangeloos voor doen. Ik ben er ontzettend trots op om de voorzitter te mogen zijn van deze club, wat mij betreft is het de mooiste amateurvoetbalclub van het land!”

Foto’s: archief v.v. Blauw-Wit’81