Luuk Nieuwesteeg zit goed op zijn plek bij VV Raamsdonk

Raamsdonk – De 25-jarige Luuk Nieuwesteeg speelt alweer voor het tiende seizoen in het eerste elftal van VV Raamsdonk. In het begin voornamelijk als buitenspeler, maar de laatste jaren steeds vaker op het middenveld. Zeker gezien deze positie zijn de cijfers die Nieuwesteeg dit seizoen kan overleggen indrukwekkend te noemen. Met acht doelpunten uit evenzoveel gespeelde wedstrijden staat hij immers bovenaan op onze ranglijst met Regionale topschutters. Nuchter als hij is hoopt Nieuwesteeg zelf dat hier dit jaar nog verandering in gaat komen. Dan zouden er namelijk weer wedstrijden gespeeld worden, iets wat hij zelf graag weer zou doen.

Het seizoen begon goed voor VV Raamsdonk. In de eerste competitiewedstrijd werd thuis met 8-0 gewonnen van Bolnes. Ook voor Nieuwesteeg als individu begon het seizoen uitstekend. In de wedstrijd tegen Bolnes was hij verantwoordelijk voor vijf doelpunten. Terugkijkend op deze wedstrijd en het vervolg zegt Nieuwesteeg het volgende: “Bolnes staat inmiddels met 0 punten stijf onderaan, dus zo’n prestatie was dit nou ook weer niet. Na die wedstrijd hebben wij ook geen punt meer gepakt, dus onze competitiestart was niet zo goed om nu terug te kijken. Door veel blessures hebben we nog niet een keer met hetzelfde team kunnen spelen, wat ook meespeelt in de slechte resultaten.”

Voorlopig wordt er dus geen verandering gebracht in de ranglijst met Regionale topschutters. Hetzelfde geldt voor de gespeelde wedstrijden, hier wordt voorlopig geen verandering in gebracht. De plannen voor Nieuwesteeg zijn in ieder geval duidelijk. Hij blijft ‘gewoon’ bij VV Raamsdonk voetballen. “Ik heb geen plannen om voor een andere club te gaan voetballen. Ik zit in Raamsdonk goed op mijn plek”, zegt hij hierover. Dit in tegenstelling tot broer Niels die eerder besloot de overstap naar Almkerk te maken en nu voor Sliedrecht speelt. “Vorig jaar zijn er een paar jongens bij gekomen en hebben we voor ons doen een heel goed seizoen gedraaid. Helaas hebben we dat dit seizoen niet door kunnen zetten. Als het voetballen weer mag beginnen kunnen we hopelijk terugwerken naar de vorm van vorig seizoen.”