Kennismaken met… Hilde Herman (v.v. Blauw-Wit’81 VR1)

De Moer – In onze wekelijkse rubriek “Kennismaken met…” dit keer weer een speelster: Hilde Herman. Hilde voetbalt al vanaf haar achtste bij v.v. Blauw-Wit’81 en speelt ondertussen ook alweer flink wat jaren bij Dames 1. We gingen in gesprek met de veel scorende aanvalster aan de hand van onze gebruikelijke vragen.

Algemene gegevens

NaamHilde Herman
Actief bij (en als wat)Blauw-Wit’81 als speelster van Dames 1
Actief geweest bijIk heb nergens anders gespeeld dan bij Blauw-Wit.
Mooiste voetbaltenueHet derde tenue van FC Barcelona vind ik mooi, dat is roze…
Kleur voetbalschoenenOp het moment speel ik op zwart met wit gestipte Nike schoenen.
Mooiste sportparkDat kan natuurlijk niet anders dan het sportpark van Blauw-Wit’81.

Hilde, stel jezelf eens voor aan de volgers van De Langstraat Voetbal?
“Nou ik ben dus Hilde, 27 jaar en ik woon in Dongen. Ik werk in de mode branche en ben daar verantwoordelijk voor de marketing en content creatie. Als je mij tegenkomt zou je misschien niet denken dat ik aan voetbal doe, maar ik voetbal daarentegen al lang. Ik kreeg de keuze uit voetballen of turnen en die keuze was voor mij snel gemaakt! Mijn ouders hadden na twee broers en zeven neven eigenlijk op iets anders gehoopt, haha.

Tot mijn twaalfde heb ik bij de jongens gevoetbald en uiteindelijk ben ik naar de dames doorgestroomd. Ik voetbal nu dus al zo’n 19 jaar bij v.v. Blauw-Wit’81 en ben ook zeker van plan om dit nog even vol te houden. In de zaal voetbal ik ook nog, waar we met ons team SEE YOU XOOON wekelijks spelen in een dames zaalvoetbalcompetitie.”

Wat zijn op voetbalgebied je sterke en zwakke punten?
“Mijn sterke punten zijn denk ik wel mijn snelheid en loopvermogen, ik sta in de spits maar heb vaak de neiging om ook nog links en rechtsvoor te staan. Dit is misschien ook wel gelijk een minpuntje. Daarnaast heb ik de gave om onmogelijke ballen te scoren en de ‘binnen tikkertjes’ recht in de handen van de keeper te schieten.”

Wat is je mooiste voetbalherinnering?

“Pfoe, dat zijn er eigenlijk wel heel veel. Naast alle mooie kampioenschappen is de wedstrijd die mij het meest bij is gebleven de wedstrijd VV DESK. Wij hadden op dat moment drie dames teams en na de oefenwedstrijd tegen VV DESK zou de indeling van de selectie bekend worden gemaakt. Ik was de

jongste speelster die voor Dames 1 wilde gaan en lag denk ik al twee nachten wakker van deze wedstrijd. Toen ik er in de 65ste minuut dan eindelijk in mocht scoorde ik uiteindelijk drie keer, waarvan één met een lobje over de keeper. Sindsdien speel ik bij Dames 1.”

Wie is je meest opvallende teamgenoot?
“De meest opvallende teamgenoot… Ik heb heel veel opvallende teamgenoten, haha. Sandra Kimenai valt in het veld altijd erg op. Ze kopt werkelijk elke bal en loop dan ook elk seizoen wel een paar keer met een blauw oog of een hersenschudding. Als je vervolgens na een flinke klap vraagt of het gaat, is het antwoord standaard: ‘Ja hoor, ik hoef niet gewisseld te worden’.

Buiten het veld vallen Marjolein Loonen en Sandra van Dorst het meeste op. En dan met name tijdens de derde helft. Als je een paar borrels op hebt, raad ik je aan om ver bij hun vandaan te blijven, haha. Ben je samen met Sandra ergens, dan beland je namelijk vanzelf op Dumpert en Marjolein die brengt je na een voetbalfeestje als het moet op het dak van haar auto naar huis…”

Van welke trainer heb je het meeste geleerd?
“Dat is voor mij Jo IJpelaar. Toen ik naar Dames 1 ging was ik nog vrij fel en omdat ik zo fel was en graag wilde, liep ik overal en nergens. Jo probeerde mij wat tactischer te laten voetballen en heem me hierin heel veel tips gegeven. Het klikte heel goed tussen ons, dat komt denk ik doordat Jo en ik zelf allebei ook wel een gebruiksaanwijzing hadden.”

Wat zijn je ambities binnen de voetballerij?
“Het is voor nu mijn doel om zo lang mogelijk te blijven voetballen. Je wordt ook een jaartje ouder en ik moet helaas bekennen dat dit ook te merken is. Op het moment voetballen nu bij ons de

twee ‘pubers’ Tessa Verbunt en Kim Verboven. Allebei ongelooflijk goede speelsters, echt talentjes. (Ik hoop niet dat ze dit lezen). Ik heb lang geprobeerd om ze nog bij te houden met de trainingen, maar moest me er uiteindelijk toch bij neerleggen dat de jonkies mij er voortaan uitlopen. Dus de ambitie voor nu is zo lang mogelijk mee te kunnen en de jeugd (een beetje) bij houden.”

Wat is voor jou de meest opvallende regioclub?
“Dat kan maar een club zijn: v.v. Blauw-Wit’81 natuurlijk! Wij zijn als club vrij klein, want we hebben maar vier kleedkamers en 3,5 veld, maar een gezelligere en hartelijkere club is er denk ik niet. We voetballen vaak op mentaliteit, en niet zozeer op talent. Daarnaast is het in de kantine een grote gezelligheid, alle teams werken samen en iedereen draagt zijn steentje bij. Op onze feestjes sluiten ook geregeld clubs uit de regio aan, wat wij natuurlijk alleen maar gezellig vinden.”

Wie is voor jou de beste speler uit de regio?
“Het liefste zou ik nu een speelster uit mijn eigen team op noemen, maar dat is misschien niet helemaal de bedoeling. Een speelster die me echt bij is gebleven is Marte van de Wouw. Ze speelt bij de Dames 1 van SC ’t Zand. Het is een kleine dwerg maar loopt echt iedereen eruit! In de zaal heb ik wel eens tegen haar gespeeld tot frustratie aan toe…”

Foto: Peter Verbunt