Hans Mulder over zijn tijd in India, zijn rol bij RKC en de toekomst

Foto: Alexander de Peffer


Waalwijk – De 33-jarige Hans Mulder is bezig aan zijn negende seizoen in Waalwijk. Dit seizoen zijn er geen basisplaatsen weggelegd voor de middenvelder annex verdediger. Maar, hij heeft wel de nodige ervaring in de voetbalwereld en kan daarmee van groot belang zijn binnen een club als RKC Waalwijk met veel jonge spelers. De Langstraat Voetbal sprak met de Amsterdammer over zijn ervaringen in India, zijn huidige rol bij RKC en zijn toekomst.

India
Veel mensen weten het waarschijnlijk niet, maar Hans Mulder heeft twee seizoen in India gespeeld. Niet met de minste namen; Roberto Carlos en Del Piero vergezelden hem op en naast het veld. In 2014 Del Piero en in 2015 Roberto Carlos, dat komt door een gekke regel in India. Die zorgt ervoor dat elk team maar één voormalig vedette in zijn team mag hebben. Mulder geeft aan nog af en toe contact te hebben met Roberto Carlos via Instagram, met Del Piero heeft hij geen contact meer.

‘’In India zijn het hele aardige en religieuze mensen, ik heb wel met verbazing staan kijken naar sommige plekken waar we waren, vooral de armoede. Hoe erg het daar is en hoe goed we het eigenlijk hebben in Nederland’’, zegt Mulder over zijn tijd in India. Op de vraag of dat zijn levensstijl in Nederland heeft veranderd reageert hij als volgt: ‘’Je hebt meer waardering voor de kleine dingen, er waren baby’s die geen luiers hadden omdat ze dat niet konden betalen.’’ Die waardering probeert hij zijn kinderen ook mee te geven door foto’s en filmpjes die hij daar gemaakt heeft te laten zien.

Rol binnen het team
Omdat Mulder veel ervaring heeft, is hij natuurlijk de uitgelezen persoon om de ‘jonkies’ binnen het team te ondersteunen en te helpen in hun ontwikkeling. Dit geldt voor spelers op zijn posities, verdedigers en middenvelders, maar ook vertelt hij bijvoorbeeld aan de aanvallende middenvelders met welke loopacties hij moeite had. Zo kunnen zij dat wellicht toepassen in de wedstrijd. Mulder vertelt dat ze het vrij snel en goed oppakken.

Doelstelling
‘’De belangrijkste doelstelling voor mij en de club is handhaven, het zou leuk zijn als het publiek er weer bij is en dat ik wat minuten kan pakken’’, vertelt Mulder over zijn doelen. Op de eerste plek wil hij gewoon handhaven, ook wil hij dat er weer publiek naar het stadion kan komen. Op plek drie staat minuten pakken: ‘’Natuurlijk wil je altijd spelen, maar ik weet dat ik ook belangrijk kan zijn naast het veld.’’

Toekomst
Mulder heeft een aflopend contract in Waalwijk en is aan het eind van het seizoen ‘al’ 34 jaar oud. ‘’We kijken van jaar op jaar, als ik het gevoel heb dat ik in de weg loop en geen functie meer heb dan geef ik het zelf aan en als zij vinden dat ik geen toegevoegde waarde meer heb wordt dat ook aangegeven’’, reageert Hans op de vraag of hij al weet wat hij na dit seizoen gaat doen. ‘’Zolang ik mij goed voel en niet in de weg loop ga ik nog een aantal jaar door.’’

Mulder geeft aan nog niet echt nagedacht te hebben over wat hij na zijn voetbalcarrière wil gaan doen. Hij weet niet of een trainersswitch bij hem past en of hij dat wel wil. ‘’Een functie in de voetballerij als scout of spelersbegeleider of wat dan ook trekt me wat meer aan moet ik zeggen.’’

De gedachte over dat hij ooit moet stoppen probeert hij niet te mijden. ‘’Ik heb er dit jaar meer over nagedacht dan afgelopen jaren, omdat ik ook gewoon moet gaan kijken wat ik daarna wil gaan doen’’, zegt Mulder. Maar, hij houdt zich er niet teveel mee bezig. ‘’Dan gaat het in je hoofd zitten’’, aldus Mulder. Wat hij het meest gaat missen als hij gestopt is? Het spelen voor publiek, daar haalt hij de meeste vreugde uit. ‘’Als de fans je naam schreeuwen of je maakt een goede actie en ze gaan klappen geeft mij dat ontzettend veel motivatie en blijdschap.’’

One Reply to “Hans Mulder over zijn tijd in India, zijn rol bij RKC en de toekomst”

Comments are closed.