Aanstormend talent: Stan Geurtsen (FC Drunen)

Drunen – Momenteel speelt Stan Geurtsen bij FC Drunen zaterdag 2. Sinds de E’tjes voetbalt Stan al bij FC Drunen, daarvoor heeft hij in Oss nog gevoetbald. Tot dusver heeft hij al vijf wedstrijden in het eerste gespeeld en hoopt op meer zodra dat weer mogelijk is. Wij spraken met hem over zijn ambities bij FC Drunen.

Zaterdag 1
‘’We zijn nou met iets bezig om misschien zaterdag 1 te worden, maar mocht dat niet doorgaan wil ik wel ooit in het eerste gaan voetballen’’, spreekt Stan toch voorzichtig uit. Het is niet honderd procent zeker dat ze zaterdag 1 worden en mocht het niet doorgaan, dan moet je nog wel het eerste team zien te halen.

Wedstrijden missen
Het blijft een terugkerend onderwerp, 18 jaar of ouder en je mag niet sporten door de Coronapandemie. Ook geen wedstrijden dus. Stan zegt daarover het volgende: ‘’Je merkt wel dat je nou gewoon heel veel tijd over hebt die je normaal niet zoveel hebt. In het begin had ik wel zoiets van ‘nou is wel lekker, effe een keer rust ofzo’, maar toch heb ik het liefste twee keer in de week trainen en een wedstrijd.’’

Kwaliteiten en verbeterpunten
Als ik vraag naar een profvoetballer waar hij wat van wegheeft komt hij met het volgende antwoord: ‘’Iemand uit het eerste noemt me altijd Verratti, misschien omdat die ook klein is.’’ Stan is met zijn 1.74m inderdaad niet groot, maar als centrale middenvelder weet hij wel altijd de rust te bewaren en is hij ook nog eens pijlsnel. Omdat hij niet de grootste van het veld is wil hij zich gaan verbeteren op koppen, ook aannames kunnen wat beter volgens Stan.

Ook spraken we met zijn trainer Murat Toksoy, hij kent Stan al vanaf de 2e jaars C. ‘’Stan kan op verschillende posities uit de voeten, een doorzetter is het ook, op welke positie je hem ook zet, hij doet zijn uiterste best’’, zegt Murat over Stan zijn kwaliteiten. Wel vindt Murat dat Stan wat positiever moet blijven als het wat minder gaat. Nu laat hij zijn hoofd snel hangen als het even tegenzit. Murat heeft wel wat mooie slotwoorden voor Stan over: ‘’Stan is aanvoerder en dat is hij nog nooit geweest, dat moet je leren. In het begin liet hij altijd zijn kopje hangen wanneer het even niet ging, maar dat wordt steeds beter. Ik denk dat hij het eerste van FC Drunen kan halen.’’