Aanstormend talent: Alex Huijps (RWB)

Waalwijk – De 20-jarige Alex Huijps is bezig aan zijn tweede seizoen in het eerste van RWB. Daar speelt hij van jongs af aan tot aan de C’tjes. Toen besloot hij hogerop te willen, dat hoopte hij bij WSC te bereiken. Tot de A1 voetbalde hij bij WSC, daarna moest hij door zijn werk die droom om in het eerste te spelen bij WSC een beetje laten varen. Bij RWB mocht hij wel – ondanks de onregelmatigheden door zijn werk – in het eerste spelen, die kans heeft hij met beide handen aangepakt. Wij spraken Alex over zijn voetbalkunsten en meer.

Sportief persoon
23 februari kregen we het nieuws dat mensen tot 27 jaar op 3 maart weer de trainingen mogen hervatten als het gaat om een buitensport in teamverband, ook voetbal valt daaronder. Tot die tijd moest Alex zelf fit zien te blijven, hij verveelde zich niet. ‘’Ik doe hardlopen, mountainbiken, beetje fitnessen thuis en af en toe een balletje trappen’’, vertelt Alex. Ook Alex mist de wedstrijden enorm, geeft hij aan: ‘’Bijvoorbeeld vorige week zondag, mooi weer, lekkere wedstrijddag. En gewoon het samenzijn en de gezelligheid. Maar ook echt het voetbal natuurlijk.’’

Lompigheid en afwerken
‘’Misschien een beetje arrogant, maar ik denk wel met de nieuwe spelers die er afgelopen seizoen zijn bijgekomen dat wij het team hebben draaiende gehouden’’, reageert Alex op de vraag of hij in de toekomst een steunpilaar kan zijn. Hij hoopt dit vast te kunnen houden en belangrijk te kunnen blijven voor het team in de toekomst.

Ook spraken we met trainer Larry van Ommen, hij traint Alex voor het tweede seizoen op rij. Over Alex zijn verbeterpunten zegt hij het volgende: ‘’Hij moet minder onnodige overtredingen maken, dat zit in zijn manier van spelen. Ook kan hij beter leren afwerken. Laatst deden we een afwerkoefening, als je de bal over het vangnet schoot mocht je niet meer afwerken was de afspraak. Je raadt het al, bal 1…’’

Mentaliteit
Larry is erg te spreken over wat hij wel goed kan trouwens, in het eerste seizoen had hij met 15 assists en 7 doelpunten een groot aandeel in de promotie. ‘’Hij heeft ook een hele goede mentaliteit, het liefst zou hij half geblesseerd nog spelen. Een meerwaarde voor ons team, ik ben heel blij dat hij volgend jaar ook weer bij RWB speelt.’’