Jaap van der Waarden verruilde de derde divisie voor de derde klasse

Foto: Kampioenschap tijdens eerste seizoen bij VV ONI (2018-2019)

Jaap van der Waarden (27) is een echte Dongenaar. De accountmanager in biologische groente speelde twintig jaar bij de geel-blauwen uit Dongen en is dus echt een ‘jongen van de club.’
Zes seizoenen maakte hij deel uit van het eerste elftal, toen was de rek eruit. VV Dongen speelde op dat moment derde divisie bij de zondagamateurs.
“Ik had het gevoel dat we met de groep eigenlijk wel alles bereikt hadden en de impact op je sociale leven is echt groot, het was voor mij even voldoende zo.”

Relaxt voetballen bij VV ONI
Jaap besloot te verkassen naar ONI in ’s-Gravenmoer om daar met vrienden in het eerste elftal te gaan spelen op zaterdag. “Ik wilde graag op zaterdag voetballen zodat je dan op zondag in ieder geval een vrije dag hebt.” Dat de voetballers uit Dongen een maatje te groot waren voor dit niveau bewezen ze, door meteen het eerste jaar te promoveren naar de derde klasse. “We nemen het voetbal zeker nog serieus alleen gaat er veel minder tijd inzitten en het is allemaal een stuk relaxter, gewoon lekker ballen.”

Impact
Bij VV Dongen werd er drie keer in de week getraind en dan echt volle bak. Vooral de vrijdagavond vonden veel spelers erg belastend. “Het weekend begint dan maar je moet dan nog vol aan de bak. Een keertje lekker uit eten of zo, op vrijdagavond zat er gewoon niet in. Op zaterdagavond kon je best wat drinken, maar je moet je altijd bewust zijn dat je op zondag gewoon fit moet zijn. De zondag tenslotte werd helemaal ingenomen door het voetbal, vooral omdat we bij uitwedstrijden vaak ver weg moesten. Als je een relatie hebt, moet je het echt wel samen eens zijn dat het weekend er zo uit ziet en je vakantie moet altijd in juni of juli plaatsvinden.”

Het spelen voor veel publiek mist Jaap nog weleens: “Als bij de thuiswedstrijden de tribune vol zat, geeft dat wel een speciaal gevoel om voor je eigen supporters te spelen.” Jaap vindt het heel mooi dat hij het allemaal heeft mee mogen maken, maar geniet nu volop van een partijtje voetbal dat wat minder professioneel is op zaterdagmiddag. “Ik weet niet wat de toekomst gaat brengen, maar voorlopig bevalt me dit wel.”