Dylan Roovers vind het mooi om samen met bekenden te spelen bij GRC’14

Foto: Sylvia van den Oever

Waalwijk – Eerder spraken we GRC’14-speler Koen van Baardwijk over zijn avontuur bij de zaterdagvereniging. Omdat ook Dylan Roovers sinds het begin van dit seizoen de kleuren van de fusieclub uit Giessen/Rijswijk vertegenwoordigt, kan een interview met hem natuurlijk niet achterwege blijven. Roovers die doorgaans als aanvallend ingestelde rechtsback speelt maakte evenals Van Baardwijk de overstap vanuit VV DESK naar het in de eerste klasse spelende GRC’14.

De 25 jarige Roovers doorliep de jeugd bij VV DESK tot en met de B-junioren en maakte daarna de overstap naar RWB. Roovers: “Hier heb ik drie mooie jaren gehad, met als kroon het kampioenschap in 2015.” Na zijn periode bij RWB keerde hij terug naar zijn oude club. “DESK is eigenlijk mijn club, omdat ik daar echt iedereen ken en er al van jongs af aan al kom.” Bij VV DESK werd het een wisselvallige periode waarin Roovers zowel een degradatie als een kampioenschap meemaakte. Nadat bij VV DESK het definitieve besluit genomen werd om de overstap te maken naar het zaterdagvoetbal en vervolgens GRC’14 belde, was voor Roovers de keuze snel gemaakt. “Ik wil altijd voetballen op het hoogst haalbare niveau. Ik vind het ook zonde van DESK, heel het team dat we toen hadden is uit elkaar gevallen. Maar gelukkig heb ik deze stap samen met Koen (van Baardwijk, red.) kunnen maken. We spelen al bijna onze gehele senioren carrière samen, dus dat maakt het extra mooi”, aldus Roovers.  

GRC’14
Op het begin was de overstap naar GRC een beetje wennen. “Je verlaat natuurlijk wel de club waar je jezelf heel erg vertrouwt bij voelt. Daarnaast was ik nog nooit zo ver van huis bezig geweest met mijn hobby”, aldus Roovers. Binnen no time voelde hij zich helemaal thuis. Het team is erg hecht en de wedstrijden leven echt onder de supporters. Roovers: “Het is mooi om te zien dat het elke zaterdag (toen het nog mocht uiteraard) volle bak was. Niet alleen bij thuiswedstrijden, maar ook uit. De vaste supporters steunen ons door dik en dun, echt geweldig om te zien hoe zij zich inzetten voor de club. Ik ben sowieso met open armen ontvangen door heel de vereniging en voel me dan ook echt op m’n gemak”.

De selectie bij GRC’14 bevat naast Koen van Baardwijk en dus Dylan Roovers ook Waalwijker Tijn van der Velden. De groep met bekenden uit De Langstraat groeit volgend jaar nog iets verder. Enkele weken geleden verscheen namelijk het bericht dat oud-teamgenoot en vriend Mitchell Bastianen, ook de overstap naar GRC’14 zal gaan maken. Roovers: “Ik vind het mooi om volgend seizoen weer samen met Koen en Mitchell te gaan voetballen, ik denk dan ook dat we een mooi seizoen tegemoet gaan.” In een volgend artikel gaan we in gesprek met Mitchell Bastianen over zijn overstap naar GRC’14, hierover dus later meer.

Voetballen in de 1e klasse op zaterdag bevalt in ieder geval uitstekend. Het niveau is goed en langs de velden is het altijd goed druk met toeschouwers. Het geeft Roovers een extra kick als hij op het veld staat, helemaal als GRC’14 zelfs bij uitwedstrijden met meer fans is. De eerste klasse ervaart hij als een taaie competitie met veel goede tegenstanders. “Het is mijn doel om de komende jaren er zoveel mogelijk uit te halen. Ik denk dat we met GRC’14 onszelf van onze sterkste kant moeten laten zien en lekker in deze klasse mee te blijven draaien. Het afgelopen seizoen deden we aardig mee en hopelijk kan dit heel snel weer!”