Nicole de Rooij (RWB VR1) ziet voetballen echt als een uitlaatklep

Nicole de Rooij in actie voor RWB VR1

Waalwijk – Al op haar vierde begon Nicole de Rooij met sporten, iets dat ze nu 21 jaar later nog volop doet. “Sporten is voor mij een uitlaatklep”, zegt Nicole. “Ik merk dat ik na het sporten meteen lekkerder in mijn vel zit. Sporten is echt iets dat bij mijn leefstijl hoort.” Dat blijkt: Nicole is op het voetbalveld actief en daarnaast ook in de sportschool te vinden.

Ook in haar werkzaamheden is Nicole bezig met gezond worden, zijn en blijven. Sinds twee jaar heeft ze namelijk een eigen bedrijf en is ze werkzaam als voedingsconsulent en leefstijlcoach. Hierbij coacht en begeleidt ze mensen naar een gezondere leefstijl. Nicole: “Ik sta stil bij de gehele leefstijl: voeding, beweging, slaap, ontspanning enzovoorts. Het is voor mij de perfecte combinatie om met sport en gezondheid bezig te kunnen zijn.”

Als vierjarige begon Nicole met turnen, maar op enig moment haalde ze daar te weinig voldoening uit. Op zoek naar een iets actievere sport waarbij in teamverband gesport wordt kwam ze uit bij voetbal. Ze zegt hier zelf over: “Ik ben sowieso altijd al fanatiek geweest in sporten en ben in dat opzicht niet echt een meisjes-meisje. Ik vind het niet erg om vies te worden tijdens het sporten en was op zoek naar een goede uitlaatklep. Tijdens de eerste training was ik meteen verkocht en ik zou op dit moment voetbal niet meer uit mijn leven weg kunnen denken.”

Voetballen bij RWB
Inmiddels voetbalt Nicole alweer acht jaar bij RWB, maar voetballen begon voor haar bij NEO’25. Ze startte hier in de meisjes D1 en heeft dus altijd bij de meiden gevoetbald. Ze begon bij NEO’25 als middenvelder, maar speelde na de overstap naar een groot veld voornamelijk als centrale verdediger. Nicole: “Na ongeveer 5 jaar zijn we met het gehele team naar RWB gegaan omdat daar voor ons team wat meer mogelijkheden waren. Bij RWB bleef mijn positie ook voor lange tijd centraal achterin. Sinds 2/3 jaar speel ik nu weer op het middenveld als aanvallende/ verdedigende middenvelder. Een positie die mij meer ligt dan centraal achterin. Veel lopen, werken, aanval mee opbouwen maar ook mee terug verdedigen.”

RWB VR1 speelt in de vijfde klasse op zaterdag. Gevraagd naar wat voor een team het is vertelt Nicole: “RWB VR1 is een elftal waarbij gezelligheid heel belangrijk is. We zorgen ervoor dat er een teamgevoel is, zowel op het veld als naast het veld. Op het veld zullen we strijden voor onze punten. Maar ook naast het veld zijn we een team en houden we ook van een feestje, een hapje eten en leuke teamuitjes.”