Maurice Adegeest (RKDVC) vult trainingen in Corona-pauze op geheel eigen wijze in

Foto: SHFotografie (Stijn Holtslag)

Drunen – Op donderdag 4 maart jl. stond de eerste training in tijden gepland voor Maurice Adegeest en zijn teamgenoten van RKDVC. De nummer tien of spits van de vereniging uit Drunen, heeft zich net als veel anderen, de afgelopen maanden zelf moeten vermaken. Voor de fanatieke sporter als hij is was dit een behoorlijke uitdaging, die hij net anders dan veel anderen aan heeft gepakt. Adegeest: “In de periode zonder voetbal heb ik niet veel hardgelopen. Dat vind ik één keer leuk, maar bij de tweede keer haal ik daar al geen plezier meer uit.” Naast voetbal doet Adegeest al jaren aan fitness, zo sportte hij de afgelopen maanden elke week dan ook drie of vier keer thuis en sloot dan af met een kwartier of twintig minuten touwtje springen. “Omdat ik ook al een paar jaar naar de sportschool ga, let ik ook goed op mijn voeding. Hierdoor ben ik de afgelopen periode redelijk gemakkelijk goed op gewicht gebleven.”

In de derde week van januari had Adegeest een ingeving: hij liet zich door YouTube filmpjes inspireren om een marathon te gaan rennen. “Omdat er nu geen evenementen georganiseerd mochten worden, ben ik redelijk ongetraind aan dit avontuur begonnen. Ik heb zelf een route van 42,9 kilometer uitgestippeld en heb deze route in 4 uur en 39 minuten gelopen. Een hele bijzondere ervaring en super gaaf om dit te bereiken”, aldus Adegeest.

Toekomst
Adegeest ziet zichzelf als een speler die veel energie gooit in de wedstrijden. “Als ik het van mensen om mij heen hoor, noemen ze me vooral sterk aan de bal en fel in de duels. Maar ook een diepe bal vind ik net zo fijn.” Nadat hij begon in de F en E bij BVV Borne, verhuisde het gezin Adegeest richting Noord-Brabant. Hierdoor ging Maurice als D-pupil voetballen bij FC Drunen, en stapte na een seizoen over naar buurman RKDVC. Qua doelstelling op voetbalgebied vertelt hij lachend het volgende: “Met voetbal hoop ik nog bij Ajax te kunnen komen, Haller ziet er niet top uit nu dus ik zie m’n kans schoon. Alle gekheid op een stokje, ik wil gewoon lekker ballen bij DVC in het 1e, ik ben gemotiveerd en nog fanatiek genoeg dus ik hoef nu nog niks anders.”

Voor nu is het vooral prettig dat de trainingen weer zijn begonnen voor iedereen tot en met 26 jaar. De geboren Voorburger vond het een prettige verrassing: “Het is bijzonder dat nu ineens alles mag op de training, maar wel erg lekker. Geen groepjes van twee of vier, maar gewoon in zijn geheel partijen spelen.” Adegeest vind het wel balen voor de jongens die ouder zijn, dat zijn er binnen de jonge selectie bij RKDVC vier in totaal, maar verwacht dat ook dit snel bij gaat draaien. Over deze eerste training en met een korte blik naar de toekomst geeft hij het volgende aan: “Donderdag 4 maart hadden we weer onze eerste training. We zijn lekker rustig aan begonnen met positiespel en hebben ten slotte wat afwerkoefeningen en een partijspel gedaan. Het is nog redelijk moeilijk om echt serieus te trainen, nu we nog niets hebben om naar toe te werken. Maar dat is voor mij nu ook nog niet nodig. Eerst maar weer gezellig samen met elkaar een balletje trappen en kijken of we het nog een beetje kunnen. Daarna zien we wel weer verder”, aldus Adegeest.