Aanstormend talent: Mike van den Heuvel (VV Baardwijk)

Waalwijk – De 19-jarige Mike van den Heuvel voetbalt al sinds zijn vierde bij Baardwijk. Momenteel voetbalt hij in het tweede van Baardwijk, maar hij hoop in de komende seizoenen de overstap naar het eerste te kunnen maken. Wij spraken de middenvelder over zijn toekomst.

Huidige situatie
Zoals gezegd speelt Mike nu nog in het tweede, ook heeft hij nog geen wedstrijd in het eerste gespeeld. In zijn huidige team speelt hij centraal op het middenveld en moet het vooral hebben van zijn snelheid en techniek. Ook geeft hij aan dat hij tweebenig is, maar toch de voorkeur voor rechts heeft. Hij is blij dat hij na een lange periode niks doen weer kan trainen.

‘’Af en toe zelf een keer hardlopen en heel af en toe een keer met vrienden ergens wat voetballen, maar verder niet veel’’, reageert Mike op de vraag over hoe hij fit bleef tijdens de lockdown. Ook geeft Mike aan dat hij de wedstrijden enorm mist. “Alles d’r op en d’r aan hè’’, daarmee doelt Mike op de sfeer rond de wedstrijd en het bijpraten na de wedstrijd in de kantine.

Toekomst
Ruud van den Heuvel traint Mike pas een jaar, maar kent hem al een stuk langer omdat ook Ruud al lang rondloopt bij Baardwijk. ‘’Mike is een speler die beschikt over snelheid en technische bagage, daarnaast zoekt hij graag de voetballende oplossing’’, stelt Ruud. In de toekomst denkt Ruud dat Mike het eerste van Baardwijk wel kan halen, Mike hoopt daar ook op maar legt zichzelf geen druk op. Hij hoeft niet per se volgend seizoen in het eerste te spelen zegt hij.

Ook ziet Ruud wat verbeterpuntjes. Zo vindt hij dat Mike wat constanter moet zijn. ‘’Het is zaak dat hij leert om zijn kwaliteiten constanter en op een steeds hoger niveau te laten zien. En van daaruit steeds betere keuzes aan de bal gaat maken.’’