Aanstormend talent: Andres van Dijk (SC Elshout)

Elshout – Andres van Dijk is 18 jaar oud en speelt bij SC Elshout JO19-1. Toen hij vier jaar oud was kwam hij bij SC Elshout en over twee seizoenen hoopt hij de overstap naar het eerste te kunnen maken. Wij spraken Andres en zijn trainer Gilbert over zijn toekomst en kwaliteiten.

Geluk
Andres boft. Hij is in januari pas achttien geworden en dus mocht hij daarvoor nog gewoon doortrainen, in tegenstelling tot veel van zijn teamgenoten. Hij werd in januari en februari getraind door Gilbert de Fijter en Willem-Jan de Kort. Maar door de versoepelingen trainen zij nu weer het eerste team van SC Elshout.

Kwaliteiten
‘’Ik ben wel snel en technisch, ook heb ik best wel een goed inzicht’’, zegt Andres. Ook zijn trainer Gilbert is het daarmee eens, ook al trainde Gilbert hem maar kort. Hij zag direct waar Andres zijn sterke punten liggen. ‘’Zijn snelheid, traptechniek en overzicht zijn tot nu toe redelijk goed. Ik heb vroeger tegen zijn vader gevoetbald, en daar lijkt hij redelijk veel op.’’

Zelf geeft Andres aan dat hij door zijn lengte niet de sterkste van het veld is. ‘’Ik wil de komende jaren fysiek wat sterker worden. Ik ben wat kleiner dus ik wil wat meer kracht hebben om de duels aan te gaan.’’ Gilbert is het daarmee eens, zijn fysieke kracht laat nog wat te wensen over. Gilbert denkt dat hij daar pas aan kan gaan werken als Andres de overstap maakt naar de senioren. Andres zelf is nu al druk bezig om zijn fysiek wat omhoog te krikken.

Positie
Momenteel speelt Andres laatste man, maar hij kan als aanvallende middenvelder ook uitstekend uit de voeten. Zo ziet Gilbert ziet hem in de senioren ook graag wat aanvallender spelen. ‘’Nu speelt hij bij de JO19-1 als laatste man. Als hij de overstap maakt naar de selectie zou ik hem meer een aanvallende rol geven en meer gebruik proberen te maken van zijn snelheid en goede traptechniek.’’ Zelf geeft Andres aan dat hij het aanvallen veel leuker vindt dan het verdedigen. Hij wil zich nu vooral gaan focussen op het aanvallen, zo wil hij laten zien dat hij dat ook weldegelijk kan.