Mitchell Bastianen kijkt uit naar hereniging met oude bekenden bij GRC’14

Foto: Dieter Cleijn

Waalwijk – De groep bestaande uit regionale voetballers die actief is in het zaterdagvoetbal bij GRC’14 groeit weer iets verder. Na onze eerdere gesprekken met Koen van Baardwijk en Dylan Roovers, komt dit keer nieuweling Mitchell Bastianen aan het woord. De creatieve middenvelder maakt met ingang van het komende seizoen de overstap naar GRC’14 vanuit zijn huidige club WSC. Voor Bastianen was deze keuze geen gemakkelijke. “Ondanks dat ik het uitstekend naar mijn zin had bij WSC Waalwijk, vond ik het na dit rare ‘corona-seizoen’ een mooie kans om in de eerste klasse op zaterdag te gaan voetballen en herenigd te worden met Dylan Roovers en Koen van Baardwijk”, aldus Bastianen.

Al in de tijd dat Bastianen nog bij VV DESK speelde was er interesse voor hem vanuit de fusieclub uit Giessen en Rijswijk, zo bleek in de recent gevoerde gesprekken. Bastianen: “Omdat het destijds al bekend was dat ik de overstap naar OJC Rosmalen zou maken, hebben ze toen daarom geen contact meer opgenomen.” Via goede vriend Dylan Roovers, hoorde Bastianen dat GRC’14 trainer Piet de Kruif open stond voor een gesprek en een eventuele overstap van de middenvelder. Voor de keuze van Bastianen speelde, zoals gezegd, de hereniging met oude bekenden Roovers en Van Baardwijk een grote rol. Met beide bouwde hij in het kampioensjaar bij VV DESK, zowel op als naast het veld, een uitstekende band op. Daarnaast speelt voor Bastianen ook mee dat dat hij voetbalt voor het plezier en de sfeer eromheen. “Na wat beelden gezien te hebben van de supportersvereniging van GRC’14 moet dat zeker goed gaan komen en ik denk dat ik heel goed bij deze club pas!”

Ondanks dat hij nog maar 25 jaar is, speelt Bastianen al vanaf zijn zeventiende op allerlei niveaus. Hij was actief van de hoofdklasse tot en met de derde klasse en heeft dus al de nodige ervaring opgedaan. “Ik denk dat ik hiermee andere (jonge) spelers kan helpen in coaching en andere slimmigheidjes.” Zelf denkt hij met zijn loopvermogen en snelheid, de ruimtes in de diepte goed te kunnen benutten om zo GRC’14 te gaan helpen met doelpunten en assists.

Gelukkig kan er inmiddels weer met een groot deel van de groep getraind worden en worden er onderlinge wedstrijden gespeeld. “Ik heb daar echt enorm naar uitgekeken. Voetballen zelf is natuurlijk veel leuker dan een duurloopje.” Maar ook een doel is belangrijk: er is weer iets op naartoe te werken. “We kunnen nu langzaamaan weer wedstrijdfit worden. En dan hoop ik toch op een soort van Regio Cup. Het wordt weer eens tijde voor leuke wedstrijden met veel publiek, zodat er achteraf wat gevierd kan worden in een bomvolle kantine!”