Aanstormend talent: Milan van Esch (VV Nieuwkuijk)

Nieuwkuijk – Milan van Esch voetbalt al vijftien jaar bij VV Nieuwkuijk en heeft het er enorm naar zijn zin. Sinds vorig seizoen speelt hij in het eerste team van Nieuwkuijk. Wij spraken de 19-jarige bedrijfskundestudent en hadden het onder meer over zijn aanpak tijdens de coronabreak, zijn verbeterpunten en voetbalidolen.

Coronabreak

Waar veel clubs niet hebben getraind tijdens de coronabreak, zelfs niet toen het nog mocht in groepen van vier, deed VV Nieuwkuijk dat wel. ‘’Toen het nog in groepen van vier mocht hebben we op anderhalve meter in groepen van vier getraind. Toen dat niet meer mocht hebben de trainers een trainingsschema opgesteld’’, vertelt Milan. Hierin is VV Nieuwkuijk anders dan andere clubs. Veel clubs deden tijdens de coronabreak niet veel voor de spelers om fit te blijven. Maar het team van Milan kreeg ‘gewoon’ een trainingsschema met oefeningen die ze zelf uit konden voeren.

‘’Degene die wilden hardlopen kregen een schema om dat twee keer in de week bij te houden. Zo behoud je je basisconditie’’, zegt Milan. Vooraf was het de bedoeling om ook fysieke oefeningen te doen, uiteindelijk is het alleen bij cardio gebleven. Het hardlopen bestond niet alleen uit hoelang ze moesten lopen, zo waren er ook intervaltrainingen en andere varianten. ‘’Twee keer in de week hardgelopen heb ik wel gedaan, maar het fysieke gedeelte is minder mijn ding’’, reageert Milan op de vraag of hij gebruik heeft gemaakt van het schema.

Verbeterpunten

‘’Het fysieke gedeelte kan wel wat beter, ik ben erg gegroeid de afgelopen jaren. Ik ben daarom zeker niet de zwaarste of de sterkste van het team zeg maar. Ook mijn rendement voor de goal mag wel wat omhoog’’, vertelt Milan. Zijn trainer Corné Verhoeven vindt ook dat zijn rendement omhoog moet, maar zegt daar ook meteen bij dat Milan daar hard aan werkt. ‘’Milan is technisch vaardig en altijd aanspeelbaar in balbezit. Ik ben ervan overtuigd dat hij de komende jaren uit gaat groeien tot een bepalende speler van Nieuwkuijk 1’’, aldus Corné.

Mario Götze

Messi is zijn echte voorbeeld, ‘’zijn dribbels en doelpunten, hij kan alles.’’ Als hij iemand moet aanwijzen die hij op zijn eigen positie, aanvallende middenvelder, adoreert komt de Ajax-fan uit bij PSV’er Mario Götze. ‘’Mede omdat hij nu in Nederland speelt, maar ook omdat hij een echte nummer 10 is die ook in de zestien meter komt, acties maakt en goals kan maken vind ik hem een toffe speler’’, zegt Milan.