R.K.V.V. Berkdijk gaat kilometers maken voor de Johan Cruijff Foundation

Kaatsheuvel – Al jaren organiseert de Johan Cruijff Foundation een sponsorloop op een centraal punt in Nederland: de Cruyff Legacy 14K. Dit jaar wordt er gekozen voor een alternatieve invulling, door de corona maatregelen is een groot evenement nu helaas niet mogelijk. In 2021 wordt de Cruyff Legacy 14K met en via een speciale app georganiseerd. Door middel van deze app is het mogelijk om deelnemer de afstand te lopen in je eigen omgeving.

De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt sportactiviteiten voor kinderen, overal ter wereld. Ze focussen zich daarbij op kwetsbare kinderen. Met hun sportprojecten voor kinderen met een beperking, de Cruyff Courts en de Schoolpleinen14 geven ze deze kinderen hiervoor de ruimte. R.K.V.V. Berkdijk draagt hieraan graag zijn steentje bij door ook mee te doen aan de Cruyff Legacy 14K.

De Cruyff Legacy 14K is een evenement waarbij al wandelend of hardlopend kilometers gemaakt worden. Er kan uit verschillende afstanden gekozen worden. Speciaal voor kinderen tot en met 13 jaar is er een Kidsrun van 1,4 km, voor de anderen is er een keuze uit een afstand van 5 km of 14 km. Via een app kan dit worden aangegeven en op het moment dat er gelopen wordt, krijg je de keuze uit 3 routes vanuit je startpunt. Lopen kan van 19 april tot en met 19 mei, maar het evenement van de Foundation zelf is op 25 april. Het inschrijfgeld voor de Kidsrun is € 2,50 en voor de andere € 7,– met de kortingscode die te verkrijgen is via de website van R.K.V.V. Berkdijk.

Cruyff Legacy 14K 2021
Op zondag 25 april vanaf 10.00 uur tot 14.14 uur komt R.K.V.V. Berkdijk in actie voor de Cruyff Foundation. Door mee te doen aan de run wordt er geld opgehaald voor de foundation. Echter wordt ook een deel van de opbrengst (50% van de opbrengst minus de inschrijvingen) wordt immers aan de club gedoneerd.

Wethouder van de Gemeente Loon op Zand, Frank van Wel, zal om 10.00 uur de run openen, waarna om klokslag 10.14 uur het startsein gegeven zal worden voor de Kidsrun. De kinderen lopen niet volgens een app, maar voor hen is een route langs de velden uitgezet. Helaas mogen op het sportpark vanwege de maatregelen geen bezoekers aanwezig zijn om de kinderen aan te moedigen.

Wandelaars en lopers kunnen vanuit Berkdijk starten en een route naar keuze lopen of lopen vanaf een plek naar keuze met behulp van de app.

Iedereen die mee doet op de dag zelf of op een andere dag ontvangt van zowel de Foundation als Berkdijk leuke herinneringen. Alle lopers ontvangen een gevuld tasje vanuit Berkdijk en er is ook een winactie voor de deelnemers: maak een leuke foto of filmpje tijdens je run/wandeling in het thema Berkdijk, plaats deze op de actiepagina van de Cruijff Foundation en na 19 mei maakt Berkdijk de winnaar bekend. De winnaar ontvangt een toepasselijke prijs.

Loop jij ook mee? Geef je snel op via de volgende link:
https://acties14k.cruyff-foundation.org/team/rkvvberkdijk

R.K.V.V. Berkdijk
Angelina Klaasen bestuurslid bij de club uit Kaatsheuvel: “R.K.V.V. Berkdijk is een vereniging die er voor staat dat iedereen moet kunnen sporten. Daarom is de prijs voor het lidmaatschap laag. Ieder nieuw lid ontvangt bij inschrijving een bijna compleet outfit met tas, enkel de schoenen en scheenbeschermers zitten er niet bij. De eerste paar keren mag er gratis meegetraind worden om te kijken of er een klik is met de vereniging en het team. Ook is er nauw contact met ContourdeTwern/R-Newt en de gemeente Loon op Zand. De gemeente heeft een speciale pas (de SamenLoont pas) voor inwoners met een laag inkomen en ook zij kunnen bij de vereniging lid worden.”