Kennismaken met… Sven Brok (SC Elshout)

Foto: Archief SC Elshout

Elshout– In onze wekelijkse rubriek “Kennismaken met…” deze keer een speler van SC Elshout: Sven Brok. De in Elshout volledig ingeburgerde verdediger of middenvelder komt oorspronkelijk uit Drunen. We gingen met hem in gesprek over onze gebruikelijke vragen. Zeker op de laatste vraag leverde dit een interessant antwoord op: Sven nomineerde ondanks een gewonnen onderlinge wedstrijd een van zijn collega’s als beste speler van de regio.

Algemene gegevens

NaamSven Brok
Actief bij (en als wat)SC Elshout 1 als linksback, rechtsback of middenvelder.
Actief geweest bijTot en met de C-junioren heb ik gespeeld bij RKDVC. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar SC Elshout, omdat daar al mijn vrienden voetballen.
Mooiste voetbaltenueHet uittenue van Ajax van het seizoen 2018/2019. Dit shirt doet met terugdenken aan een hele mooie Champions League reeks.
Kleur voetbalschoenenZwart, natuurlijk!
Mooiste sportparkHet toekomstige sportpark van SC Elshout. Het is nu al gezellig, maar met de aanstaande verbouwing wordt het helemaal van deze tijd.

Sven, stel jezelf eens voor aan de volgers van De Langstraat Voetbal?
“Mijn naam is Sven Brok, 26 jaar en kom uit Drunen. Sinds een aantal maanden ben ik woonachtig in Elshout. Ik ben projectleider bij Buro van Linden, een bouwkundig ingenieursbureau uit Oisterwijk. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te gaan mountainbiken en een biertje pakken met vrienden.

Op mijn 5e ben ik begonnen met voetballen bij RKDVC. In 2007 ben ik bij SC Elshout gaan voetballen, omdat bijna onze gehele vriendengroep daar speelde. Sindsdien voetbal ik met veel plezier in Elshout. Naast voetballen, zijn we met een team bouwkundigen ook druk bezig met het voorbereiden en ontwerpen van een nieuw sportpark, en zit ik in de PR-commissie van SC Elshout.“

Wat zijn op voetbalgebied je sterke en zwakke punten?
“Mijn sterke punten zijn voornamelijk mijn uithoudingsvermogen en mijn snelheid. Een verbeterpunt is zeker mijn kopkracht.“

Wat is je mooiste voetbalherinnering?
“De kampioenschappen in de A, alle selectieweekenden en de georganiseerde toernooien en feesten. Dit zijn activiteiten die bij SC Elshout garant staan voor veel gezelligheid.“

Wie is je meest opvallende teamgenoot?
“Onze meest opvallende teamgenoot is Stan de Jong. Stan kan door zijn lengte van 2,5 meter flinke stappen zetten en bestrijkt zo de gehele linker flank. Doordat hij zo groot is ziet hij tegenstanders vaak niet staan en rent er het liefst dwars doorheen of overheen. Verder is hij spijkerhard in de duels, maar kaarten pakt hij niet vaak. Hij heeft menig tegenstander in de lappenmand gewerkt, maar helaas heeft hij zelf het laatste anderhalf seizoen ook veel wedstrijden moeten missen door blessures.“

Van welke trainer heb je het meeste geleerd?
“Van onze huidige trainer Gilbert de Fijter. Hij heeft rust en verzorgd voetbal in het team gebracht.“

Wat zijn je ambities binnen de voetballerij?

“Het is voornamelijk mijn doel om nog een aantal jaar lekker in het eerste elftal bij SC Elshout te blijven voetballen. Ik denk dat we met dit team voor een periodetitel moeten kunnen gaan. We waren dit seizoen super begonnen, met twaalf punten uit vier wedstrijden. Zoals bekend werd er door COVID een streep gezet door het seizoen. Ik hoop dat we volgend jaar weer zo’n begin van de competitie zullen hebben.”

Wat is voor jou de meest opvallende regioclub?
“We hebben twee seizoenen geleden tegen Den Dungen gevoetbald in de competitie. In de wedstrijden gingen we goed tegen elkaar op en ontliepen we elkaar niet veel. Na de uitwedstrijd in Den Dungen zijn we daar toen blijven hangen in de kantine. Dat deed Den Dungen ook bij ons en dat was erg gezellig.

Verder vind ik Jong Brabant altijd een leuke tegenstander. De wedstrijden die we (in competitie of vriendschappelijk) tegen ze gespeeld hebben gingen vaak gelijk op en verliepen sportief.“

Wie is voor jou de beste speler uit de regio?
“Dit is sowieso Rick van de Griendt van VV Haarsteeg 1. Ik herinner me nog de bekerwedstrijd tegen Haarsteeg in het seizoen 2018/2019 die we met 6-1 wonnen. Rick was mijn directe tegenstander en ik had hem eigenlijk volledig in mijn broekzak. Hij wisselde van positie en wist gelijk de 6-1 te maken. Erg knap.“