RKC’er Meulensteen over zijn voetbalfamilie en ambities om hogerop te spelen

Foto: © Alexander de Peffer

Waalwijk – Melle Meulensteen is bezig aan zijn vierde seizoen in Waalwijk. Waar corona RKC Waalwijk vorig seizoen behoedde voor degradatie doet Meulensteen dat dit seizoen. Samen met Ahmed Touba en Kostas Lamprou staat er een sterke driehoek in de defensie bij RKC Waalwijk. Wij spraken met de half-Engelse over dit huidige seizoen, zijn voetbalfamilie en zijn ambities.

Sterkhouder achterin

Meulensteen kijkt met een goed gevoel terug op de wedstrijd tegen Ajax. ‘’Als groep zijn we er goed uitgekomen. Ik denk dat deze wedstrijd ons gewoon vertrouwen heeft gegeven.’’ Of hij na afloop nog een shirtje wist te bemachtigen van een Ajacied? ‘’Nee, helaas niet. Een vriend van mij wilde dat wel, maar ik denk er niet over na, na de wedstrijd’’, vertelt de verdediger met een lach.

”Het ligt niet alleen aan ons vier achterin. Wij zijn er een groot deel van, maar het hele team verdedigt beter dan vorig jaar.”

Melle Meulensteen

Vorig seizoen had RKC na 26 speelronden 60 goals tegen. Dit seizoen waren dat er na 26 speelronden ‘maar’ 39. Een groot verschil. ‘’Samen met Touba hebben wij een goed partnership en Kostas achter ons helpt ook. Hij is gewoon een topkeeper. Hij pakt veel ballen, maar het belangrijkste; hij praat ook heel veel.’’ Daarnaast geeft Meulensteen aan dat de andere linies ook veel beter staan ten opzichte van vorig seizoen. Dat maakt ook een groot verschil volgens hem. ‘’Het ligt niet alleen aan ons vier achterin. Wij zijn er een groot deel van, maar het hele team verdedigt beter dan vorig jaar’’, aldus Meulensteen.

Foto: Duel in de wedstrijd RKC Waalwijk – Ajax
© Alexander de Peffer
Voetbalfamilie

Waar Meulensteen zelf prof is, zit zijn familie ook in de voetbalwereld. Zijn vader René heeft nooit op een hoog niveau gespeeld, maar als trainer heeft hij wel bij de topteams meegelopen. Zo is hij trainer bij Fulham geweest en assistent-trainer bij Manchester United. Momenteel is hij assistent-trainer bij het nationale team van Australië. Zijn zus Pien is werkzaam als sportjournalist in Engeland. ‘’Ik heb het allemaal van mijn vader denk ik. We zijn allemaal voetballiefhebbers’’, zegt Meulensteen.

Doordat zij werk hebben in andere landen ziet Meulensteen zijn familie niet vaak. Nu met corona nog minder, geeft hij aan. ‘’We facetimen veel, maar dat is niet hetzelfde als in het ‘echt’ elkaar zien en spreken.’’

”Hopelijk zijn er een paar aanbiedingen, dat zou ik mooi vinden na zo’n seizoen.”

Melle Meulensteen
Ambities

In de jeugd van Manchester United trainde hij onder meer met Marcus Rashford, Mason Greenwood en Scott McTominay. Grote namen die nu zijn doorgebroken. In de toekomst zou hij graag weer met andere grote namen op het veld staan. Meulensteen is nog jong (21) en heeft een contract tot 2024 in Waalwijk. ‘’Ik hoop dat ik in de komende jaren een stap kan maken. Het is nu belangrijk om op RKC te focussen en in de eredivisie te blijven’’, zegt Meulensteen.

Als er een club zich aan het eind van dit seizoen meldt voor Meulensteen gaat hij daarover nadenken, geeft hij aan. Hij wil graag een stapje hogerop en dus houdt hij elke mogelijkheid open. ‘’Ik ben nu drieënhalf jaar bij RKC en ik moet ook aan mezelf denken. Als er een aanbieding komt van een mooie club ga ik niet meteen nee zeggen. Hopelijk zijn er een paar aanbiedingen, dat zou ik mooi vinden na zo’n seizoen’’, aldus Meulensteen.