Kennismaken met… Nikki van Wijk (hoofdtrainer VV Haarsteeg VR1)

Foto: Nikki van Wijk ondertekend haar eerste contract als trainer bij VV Haarsteeg

Haarsteeg – Zoals iedere week ook dit keer een nieuwe deelnemer aan onze rubriek “Kennismaken met…”. Dit keer een speelster en hoofdtrainster in een: Nikki van Wijk. Ze is als speelster immers actief bij DTS’35 uit Ede, een vereniging die al jaren in de hogere regionen van het vrouwenamateurvoetbal actief is. Met ingang van het komende seizoen zal Van Wijk voor het eerst als trainer actief zijn bij VV Haarsteeg VR1. Genoeg reden om met elkaar in gesprek te gaan voor een nadere kennismaking.

Algemene gegevens

NaamNikki van Wijk
Actief bij (en als wat)Vanaf volgend seizoen ben ik de trainster van VV Haarsteeg VR1. Zelf ben ik als speelster actief bij DTS’35 Ede VR1
Actief geweest bijVV Tricht, MVV’58, RKSV Prinses Irene en nu dus bij DTS’35
Mooiste voetbaltenueIk vind het Europese shirt van Ajax van dit seizoen prachtig.
Kleur voetbalschoenenZwart.  
Mooiste sportparkRKSV Prinses Irene

Nikki, stel jezelf eens voor aan de volgers van De Langstraat Voetbal?
“Ik ben Nikki van Wijk en ik ben 26 jaar en ik zit nu in het tweede jaar van mijn studie pedagogiek. Sinds 2014 ben ik werkzaam als militair, maar naast mijn werk ben ik vooral bezig met voetbal. Ik ben bij VV Tricht begonnen met voetballen op mijn zevende. Nadat we met het gezin verhuisd zijn naar Meteren ben ik bij MVV’58 gaan voetballen. Op mijn 15e ben ik naar RKSV Prinses Irene gegaan en sinds drie jaar voetbal ik bij DTS’35 Ede. Naast speelster bij DTS’35 Ede ben ik ook speelster van het Nederlands Militair Vrouwenvoetbal Elftal. Aankomend seizoen wordt mijn eerste jaar als trainster. Ik heb enorm veel zin om met de meiden van VV Haarsteeg aan de slag te gaan.

Om gelijk gebruik te maken van de gelegenheid, wil ik ook graag vermelden dat we bij VV Haarsteeg op zoek zijn naar een keepster. Ben jij of ken je een keepster die graag deel uit maakt van een gezellig maar ook fanatiek team? Laat ons dit dan weten.”

Wat zijn op voetbalgebied je sterke en zwakke punten?
“Omdat aankomend jaar mijn eerste jaar als trainster wordt kan ik hierover natuurlijk nog niet zoveel zeggen. Ik ben zelf getraind door veel verschillende trainers, die allemaal hun eigen manier van begeleiden, uitleggen en tactieken hadden. Mede door deze ervaringen weet ik hoe ik als speelster het prettig vindt om begeleid te worden. Op die manier ga ik het dan ook proberen te doen.

Ik vind het belangrijk dat een training leuk, uitdagend en leerzaam is. Beter worden is in mijn ogen belangrijk, maar plezier maken is de reden dat je naar de voetbal toe komt.”

Wat is je mooiste voetbalherinnering
“ Mijn mooiste voetbalherinnering is mijn deelname aan ‘The Military World Games’ in Mungyeong Korea in 2015. Ik zat nog in de Algemene Militaire Opleiding toen ik bericht kreeg vanuit het Nederlangs Militair Vrouwenvoetbal Elftal. Ik werd uitgenodigd om deel te nemen aan een selectietraining. Ik was stik zenuwachtig en wist nog niet eens welk toernooi er op het programma stond. Ik werd geselecteerd en mocht mee naar Korea. Korea! Dat idee alleen al was zo vet. En niet het idee was vet, ook de ervaring was er een om nooit meer te vergeten. Een mooi land, goed georganiseerd toernooi, een prachtige openings-en slotceremonie, andere Nederlandse sporters, spelen in een stadion en een leuke uitdagende poule. Uiteindelijk zijn we op de vierde plaats geëindigd. Een prestatie waar we met z’n allen trots op kunnen zijn.”

Wie is je meest opvallende teamgenoot?
“Dat is Jody van Kessel. Ik heb met Jody samengespeeld bij RKSV Prinses Irene. Iedereen uit de competitie kende haar. Ze was snel, fel, hard, had een prachtige trap met haar linkerpootje en pakte ondanks haar positie als linksbuiten toch altijd de meeste gele kaarten van het team. Hoe laat (of vroeg) ze ook naar bed was gegaan, hoeveel ze ook gedronken had, Jody gaf altijd 200%. Een lust om naar te kijken (en je was altijd blij als ze op de training dezelfde kleur hesje kreeg als jij!).”

Van welke trainer heb je het meeste geleerd?
“Van iedere trainer heb ik wat geleerd, maar eigenlijk heb ik vooral veel van mijn medespeelsters mogen leren. Bij RKSV Prinses Irene kwam ik als jong meisje binnen bij een ervaren groep. Veel meiden waren een stuk ouder dan ik en hadden al een mooie voetbalcarrière achter de rug. Zij hebben mij veel voetbalintelligentie bijgebracht.”

Wat zijn je ambities binnen de voetballerij?

“Als trainster wil ik vooral een goed eerste jaar draaien bij VV Haarsteeg. Ik wil graag dat de meiden groeien en plezier hebben maar dat geldt ook voor mijzelf. Uiteindelijk wil mijn papieren als trainer gaan halen zodat ik door kan groeien in het vak.”

Wat is voor jou de meest opvallende regioclub?
“Ik ben in de regio nog niet heel erg bekend. Ik heb wel drie keer meegedaan met het toernooi dat jaarlijks op Hemelvaartsdag wordt georganiseerd bij SSC’55. Het toernooi is altijd goed in elkaar gezet en de sfeer is top! Ook de feestjes die ’s avonds volgde waren altijd zeer geslaagd!”

Wie is voor jou de beste speler uit de regio
“Zoals gezegd ben ik nog niet erg bekend in de regio. Voor nu heb ik hier dan ook geen antwoord op. De beste speelster waartegen ik gespeeld heb is Carolien Filippo, maar nu speel ik gelukkig met haar!”