HHC’09 genoodzaakt om zich terug te trekken uit de vierde klasse.

Heusden – Woensdagavond werd bij HHC’09 een vergadering gehouden die was belegd door het bestuur, de technische commissie en de spelersgroep van de voetbalvereniging. Jarenlang hing de club uit Oudheusden aan het elastiek in de vierde klasse en moest het vrezen voor degradatie. Volgend seizoen zal dat spook van het sportpark verdwenen zijn: de club schrijft zich voor volgend seizoen niet in voor de standaardklasse van de KNVB-competitie.

Een zwaar besluit, immers stoppen met voetbal op het hoogste niveau doet zeer. Toch valt het mee volgens bestuurslid Bert Kops: ““We hebben nog maar twee seniorenelftallen. En al een paar seizoenen op rij is het op zondag een probleem om genoeg spelers bij elkaar te trommelen. Dat lukte nog wel, maar dikwijls werden er voetballers uit het tweede gehaald die om de selectie aan te vullen.”

Vaak werd er dan vooral een beroep gedaan op oudgedienden, zoals Dandy Lommers die we eerder ook al spraken. “Ik deed het om de club te helpen, maar eigenlijk ging het niet meer. Ik ben 35 jaar en moet maandagmorgen ook weer aan de bak om te werken. Dat is niet fijn met een pijntje hier en daar.” Dat moeten we niet meer doen, vond Kops. “Er waren een paar spelers bij die daar geen zin meer in hadden, het plezier verloren in het spelletje. De kans was aanzienlijk dat ze ermee zouden stoppen. Dan zouden we nóg meer inleveren.” Lommers: “Ik had de club nog één seizoen willen helpen, daarna niet meer.” Over de praktische invulling, zoals trainingsavonden, wordt binnenkort besproken. Wat wel duidelijk is: Frank Hendriks, trainer van het tweede, gaat de oefenstof verzorgen.

Foto: Dandy Lommers in een wedstrijd voor HHC’09

Toekomst
HHC’09 heeft nog niet zo heel lang geleden volledige nieuwe opstallen gekregen, zoals kleedruimtes. De gemeente is van plan om deze zomer de drainage van het hoofdveld aan te pakken. Kosten: 60.000 euro. Weggegooid geld: is dit niet het begin van het einde. Kops: “Nee. We hebben nog acht jeugdteams. Sterker nog: we hebben een juniorenelftal met enige potentie. Als we die jongens bij elkaar kunnen houden, zou het zomaar kunnen dat we toch weer mee gaan doen in de standaardklasse.” Maar dan wel onderaan beginnen, de vijfde klasse. Wat Kops het liefst ziet: “Dat er in Heusden en Oudheusden veel meer wordt gebouwd. De jeugd droogt op, daar worstelen meer verenigingen hier mee.”

HHC’09 wil nóg een knoop doorhakken: ja of nee overstappen naar het zaterdagvoetbal. “Dat duurt nog even, misschien dat we daar volgend seizoen over gaan buigen. Eerst dit maar eens laten bezinken.”