DESK, NEO’25 en RWB starten samenwerking met meidenafdeling

Foto: archief RWB

Kaatsheuvel / Waalwijk – Meiden hebben in korte tijd het Nederlandse voetbal veroverd. Op de velden en in de clubkantines zijn ze niet meer weg te denken. En dit is nog maar het begin. Elk jaar wint meiden voetbal aan populariteit, elk seizoen schrijven verenigingen nieuwe vrouwelijke leden in. Verenigingen zijn blij met hun komst, want meiden en vrouwen zijn graag geziene leden. Sportief en sociaal betekenen ze een grote verrijking. Verenigingen kunnen niet altijd de aandacht geven die zij verdienen. Veel meiden spelen bijvoorbeeld niet op het niveau dat bij hun talent, beleving, ambitie en leeftijd past. Zo hebben vereniging vaak te weinig meisjesleden om in elke leeftijdscategorie een team te formeren. Doordat verenigingen moeite hebben om alle meiden een goede plek te geven en niet altijd complete teams samen kan stellen gaan DESK, NEO’25 en RWB samenwerken. Door deze samenwerking kan gewaarborgd worden dat alle meiden volgend seizoen kunnen blijven voetballen op het niveau wat bij hun past wat betreft leeftijd, talent, beleving en ambitie. Meiden die volgend seizoen willen gaan voetballen kunnen zich aanmelden bij zowel DESK, NEO’25 als RWB.

Foto: archief VV DESK

Hoe gaat de samenwerking eruit zien?
Meiden tot ca. 10 jaar oud blijven in de samenwerkingsvorm samen met de jongens in gemengde teams voetballen. Teams vanaf MO11 t/m MO19 gaan daar waar nodig spelen in een ST team. Meiden in een ST team blijven bij deze samenwerking lid van hun eigen vereniging cq blijven lid bij de vereniging waar ze zich aanmelden. Doel van de samenwerking is om er voor te zorgen dat de meiden maximaal spelplezier beleven aan het voelbal, waardoor uitstroom wordt beperkt en de instroom van meiden wordt vergroot. Hoe meer meiden gaan voetballen hoe leuker het wordt. En dat laatste staat voorop, met elkaar lachen en plezier maken tijdens en na het voetballen, daar gaat het naast het voetbal natuurlijk ook om. Met deze samenwerking is het project nog niet ten einde. De drie verenigingen gaan meteen verder met het onderzoeken of samenwerking met de gehele meiden- en vrouwenafdeling een verstandige keuze is. Deze samenwerkingsvorm wordt bij de KNVB SVO genoemd. Hierbij heeft de SVO een eigen Sportlinkaccount en de mogelijkheid van eigen clubkleuren, tenue en naam. De leden van de SVO blijven daarbij lid van hun eigen vereniging.

Kick Off
DESK, NEO’25 en RWB willen de samenwerking aftrappen met een leuke gezamenlijke activiteit. Zaterdag 1 mei wordt een Clinic gehouden voor meiden van 10 tot 19 jaar. Als locatie is het kunstgrasveld van RWB op Sportpark De Gaard gekozen. Zet deze datum dus alvast in je kalender en houdt de berichtgevingen hierover van je club in de gaten. De clinic wordt gezamenlijk georganiseerd door Susanne Landzaat van DESK, Amy van Wanrooij van NEO’25 en Kristel Mans van RWB. Deze Clinic is overigens niet alleen voor meiden van de drie verenigingen. Ook meiden uit de de omgeving die voetballen leuk vinden en kennis willen maken zijn van harte welkom en kunnen meedoen aan deze Meiden Clinic.

Mochten er nog vragen zijn dan kun je terecht bij een van de contactpersonen:

DESK Nigel Branderhorst T 06 5336 3678
NEO’25 Marcel Versteeg T 06 3067 8390
RWB Dave de Louw T 06 2428 1623