Aanstormend talent: Jelmar Broekmans (RFC)

Raamsdonk – Ons jongste ‘Aanstormende talent’ tot nu toe: Jelmar Broekmans. Hij is pas (net) 16 jaar oud en speelt in de JO17-1 van RFC. Met een verleden bij NAC Breda is er genoeg om te bespreken met dit jonge talent. Wij hadden het over zijn verleden bij NAC, de manier hoe hij de coronaperiode doorstond en zijn toekomst.

Jeugd van NAC

Voordat hij naar NAC ging voetbalde hij bij VV Raamsdonk. ‘’Ik deed een voetbaldag mee in Brakel. Bij die voetbaldag waren scouts van de Talentacademie van Leon Hutten aanwezig. Ik ging elke vrijdag trainen bij die Talentacademie. Toen er een keer een scout van NAC kwam kijken bij mijn wedstrijd ben ik gevraagd voor een stage’’, vertelt Jelmar.

In totaal heeft Jelmar vier jaar bij NAC gespeeld, van de Onder 12 tot Onder 15. ‘’Ik heb het wel naar mijn zin gehad, maar het laatste jaar was wel wat lastiger’’, zegt Jelmar. ‘’Ik ging zelf weg omdat ik er geen plezier meer in had. Ik werd ook niet echt meer opgesteld en was veel geblesseerd de laatste jaren.’’ Het plezier bij NAC was er snel vanaf toen Jelmar niet meer veel speelde, daar doe je het als speler toch voor, geeft hij aan.

Door kunnen trainen

Doordat Jelmar nog maar 16 jaar oud is kon hij doortrainen. Waar dat voor veel andere aanstormende talenten in deze rubriek niet zo was. Er waren geen aangepaste vormen of iets dergelijks, gewoon een normale training zoals Jelmar gewend is. Zo nu en dan kon Jelmar tegen andere teams van RFC zelfs een wedstrijd spelen. Maar dat is toch anders dan wanneer het tegen een andere club is. ‘’Ik mis het wel’’, vertelt Jelmar over het spelen van wedstrijden tegen andere clubs.

Toekomst

Als nummer tien is het fijn als je technisch vaardig bent, snel bent en een redelijke trap in de benen hebt. Dat heeft Jelmar allemaal, echter wil hij ook nog werken aan wat dingen. ‘’Sowieso het fysieke gedeelte, misschien ga ik wat krachttraining doen. En het koppen natuurlijk, omdat ik niet heel groot ben.’’ Over ambities hebben we niet echt gesproken, daar denkt Jelmar nog niet veel over na. De JO19-1 halen is voor hem nu prioriteit, dan denkt hij nog niet over het eerste na.