Geslaagde sponsorloop bij R.K.V.V. Berkdijk

Foto: archief Berkdijk

Kaatsheuvel – Zondagochtend 25 april werd er op en rondom het complex bij R.K.V.V. Berkdijk (hard)gelopen ten bate van de Cruyff Foundation en de club. Met deze actie werd een mooi bedrag opgehaald: € 1965,-!

Op deze geboortedag van Johan Cruyff wordt sinds een paar jaar een sponsorloop georganiseerd door en voor de Cruyff Foundation. De opbrengst hiervan wordt gebruikt om kinderen de ruimte te geven te bewegen en te spelen.  Ook dit jaar deed R.K.V.V. Berkdijk mee aan dit evenement.

Sponsorloop
Op 25 april verzamelden de lopers zich tussen half tien en tien uur op het sportpark van de vereniging in Kaatsheuvel. Frank van Wel, wethouder van sport voor de gemeente Loon op Zand, was hierbij ook aanwezig. Vrijwilligers van de vereniging hadden de route voor de kidsrun afgezet, een startboog klaargezet, tasjes voor onderweg klaargemaakt en er was een tafel waar koffie, thee en drinken gehaald kon worden.

Na een woordje van de voorzitter van de technische commissie, Marco van de Ven, volgde een woordje vanuit de wethouder. Na het bekend maken van het opgehaalde bedrag van € 1.965,- door de deelnemers en hun sponsoren, gaf de wethouder het startsein. De kinderen, die hun rondje op het sportpark renden, werden door de aanwezige vrijwilligers, lopers en wethouder fanatiek aangemoedigd. Ook de lopers van de 5 kilometer en 14 kilometer, die zowel vanaf het sportpark of vanuit huis vertrokken, gingen fanatiek van start. Angelina Klaassen (bestuurslid van R.K.V.V. Berkdijk): “We kunnen echt spreken van een geslaagde dag. En het mooie is dat er nog tot 19 mei gedoneerd worden. Naast de Johan Cruijff Foundation profiteert ook onze vereniging hiervan, 50% van de opbrengst is namelijk voor de vereniging. We zullen dit gaan gebruiken voor het werven van nieuwe jeugdleden, voor jeugdactiviteiten of voor jeugdkleding.”

Missie
R.K.V.V. Berkdijk is een vereniging die ernaar streeft om iedereen te kunnen laten sporten. Dit past goed in lijn met het doel van de Johan Cruijff Foundation, de foundation wil kwetsbare kinderen de ruimte geven om te sporten en te bewegen. Klaassen: “Onze vereniging wil graag bijdragen aan dit doel en meer bekendheid geven aan de Johan Cruijff Foundation.”

Dat R.K.V.V. Berkdijk zo veel mogelijk mensen aan het voetballen wil krijgen blijkt. Ieder nieuw (jeugd)lid van R.K.V.V. Berkdijk ontvangt bijvoorbeeld een nagenoeg compleet outfit met bijvoorbeeld een tas. Enkel de schoenen en scheenbeschermers ontbreken. Klaassen: “De eerste paar keren mag er gratis meegetraind worden om te kijken of er een klik is met de vereniging en het team. En verder hebben we als vereniging goed contact met de gemeente Loon op Zand, waardoor ook inwoners met een lager inkomen lid kunnen worden van de vereniging. Hiermee willen we zoveel mogelijk drempels wegnemen en de sport voor iedereen toegankelijk maken.”