Bas Brok neemt de voorzittershamer bij FC Drunen over van Henk Cornelisse

Foto: Oud voorzitter Henk Cornelisse (links) en zijn opvolger Bas Brok

Drunen – Op 25 maart jongstleden werd er, ondanks de beperkingen die er zijn door corona, een Algemene Ledenvergadering gehouden bij FC Drunen. Tijdens deze vergadering droeg Henk Cornelisse de voorzittershamer aan zijn opvolger Bas Brok. Hierdoor eindigde het voorzitterschap van Cornelisse na negen jaar. De 36-jarige Brok werd tijdens de vergadering gekozen als zijn opvolger. Terugkijkend op dit moment en vooruitkijken naar de toekomst, gingen we met Brok in gesprek.

Je bent nu iets meer dan een maand voorzitter van FC Drunen, hoe kijk je terug op 25 maart jongstleden?
“Het was best een bijzonder moment. Henk heeft in zijn jaren als voorzitter erg veel betekend voor onze club. Het zijn dus best grote schoenen om te vullen. Dus toen Henk zijn aftreden binnen het bestuur bekend maakte en mijn bestuurscollega’s met het idee kwamen dat ik Henk op zou gaan volgen, heb ik daar wel even over na moeten denken. Vooral ook omdat ik wel wilde dat FC Drunen de voorzitter kreeg die voor de club het beste was en of ik dat dan was is voor mij van ondergeschikt belang. Het draaide uiteindelijk altijd om het belang van de club. Maar ik vind het natuurlijk een eer om voorzitter van FC Drunen te mogen zijn, maar het gaat uiteraard wel om wat het beste is voor de club.”

Je bent een relatief jonge voorzitter. Zie je dit als een voor- of als een nadeel?
“Ik ben inderdaad relatief jong, maar ik geloof niet dat dit een nadeel hoeft te zijn. Ik heb zelf bij FC Drunen in de jeugd gespeeld en daarna nog even bij de senioren. Door aanhoudend blessureleed en een gebrek aan talent ben ik uiteindelijk gestopt als actief voetballer. Daarna ben ik leider geworden en eigenlijk vanuit daar naar een bestuursfunctie doorgestapt. Eerst als wedstrijdsecretaris en later ook als secretaris. Ik ken de club dus als mijn broekzak.

Mijn achtergrond is dat ik de opleiding SPECO (Sport, Economie en Communicatie) heb gevolgd, dus vanuit de oorsprong heb ik hopelijk de kennis die nodig is. Maar ik doe het natuurlijk niet alleen. We hebben bij FC Drunen een geweldig bestuur en zeer betrokken vrijwilligers en leden.”

Wat zijn je plannen of doelstellingen voor de komende jaren als voorzitter bij FC Drunen?
“Ik heb geen ambitie om het roer volledig om te gooien. Met het hele bestuur hebben we afgelopen jaar een beleidsplan geschreven tot 2025 en dat wil ik, samen met het bestuur, de komende jaren uit gaan rollen. Zeker met het afgelopen jaar in het achterhoofd is het belangrijk om rustig en gestaag door te bouwen aan een solide groeiende club.

Daarin hebben we natuurlijk wel een aantal speerpunten. Zo willen we de komende jaren flink in gaan zetten op groei bij de jeugd en gaan we natuurlijk komend jaar ook op zaterdag in de A-categorie spelen. Focus ligt echter wat mij betreft niet alleen op het werven van nieuwe spelers, maar ook zeker op het behouden van de huidige leden. Zij zijn degenen die FC Drunen hebben gemaakt tot wat we nu zijn, dus die gaan we ook zeker niet vergeten.

En uiteraard willen we ook onze maatschappelijke functie binnen de samenleving niet vergeten en de komende jaren proberen meer in te zetten. Daarvoor hebben we inmiddels wel wat ideeën, maar die zijn we nu nog concreet aan het uitwerken. Hierover dus later zeker meer.”

Hoe zie je jezelf als voorzitter?
“Nou, ik ben eigenlijk niet zo interessant! Ik ben slechts een kleine pion in de hele organisatie van FC Drunen. Natuurlijk is het een eer wanneer je bestuur collega’s én de leden je het vertrouwen geven om de voorzittersrol van Henk Cornelisse over te mogen nemen. Maar uiteindelijk ben ik slechts éné persoon in een hele vereniging en runnen we de hele vereniging met zijn allen natuurlijk.”

Wat zou je zelf graag nog kwijt willen?
“Dat ik vooral ook heel trots ben op hoe we als vereniging de afgelopen periode doorgemaakt hebben. Door de corona-maatregelen zijn we als vereniging natuurlijk, sportief én sociaal, ontzettend beperkt geweest in onze mogelijkheden. En het maakt me trots als ik dan zie hoe bestuursleden, trainers, leiders en leden met voorstellen komen hoe we van deze hele periode het beste kunnen maken. Die betrokkenheid tekent ook precies de familiaire sfeer binnen FC Drunen.

Maar ik hoop natuurlijk wel dat er zo snel mogelijk weer gewoon volledig gevoetbald kan worden. Want dat is waar we uiteindelijk voor opgericht zijn! Dat is onze passie! En dat is ook waar we goed in zijn!”