Jari Langermans maakt de overstap van VV Waspik naar RFC Zondag

Raamsdonksveer – De goaltjesdief Jari Langermans maakt binnen de regio de overstap van VV Waspik naar RFC Zondag. Hiermee maakt hij een stap van de derde klasse naar de vierde klasse. Een stapje terug zou je zeggen. Voor Langermans was het zoals hij zelf zegt ‘een erg lastige keuze, gemaakt in een rare periode’. Langermans: “Ik had het goed naar mijn zin in Waspik, wat overigens een fantastische vereniging is. En wil de supporters, vrijwilligers en mijn oud-teamgenoten nogmaals voor wil bedanken. Maar na lang wikken en wegen heb ik voor RFC gekozen.” Hij gaat er voetballen met jongens waarmee hij al eerder gevoetbald heeft, of waarmee hij in de carnavalsvereniging of vriendengroep zit. “Altijd fijn om terug op het oude nest te zijn. Het oude geel-zwarte hart is altijd blijven kloppen!”

Het geel-zwarte hart van Langermans is afkomstig uit zijn tijd als jeugdspeler van Veerse Boys. Na in de jeugd een aantal jaar daar doorgebracht te hebben, maakte hij de overstap naar Madese Boys. Vanuit Made maakte Langermans de stap naar Right-Oh, waar hij een aantal jaren in het eerste elftal speelde en dit niet onverdienstelijk deed; met 69 competitiedoelpunten in acht seizoenen gaf hij blijk een spits te zijn die op het juiste moment op de juiste plek staat. In het ‘lopende seizoen’ was Langermans dus actief bij VV Waspik.

Doelstellingen
De doelstelling voor RFC Zondag voor het komende seizoen is glashelder: promotie afdwingen. Langermans: “Met deze selectie gaan we in eerste instantie natuurlijk voor het kampioenschap. Als dit niet lukt dan moeten we ons, denk ik, alsnog op promotie richten. Maar dan via de nacompetitie.” De resultaten van het ‘afgelopen seizoen’ bieden in ieder geval hoop: na vijf competitiewedstrijden werden alle vijftien punten vergaard en werden er al 23 doelpunten gemaakt.

“Persoonlijk is het mijn doel om komend seizoen rond de 20 doelpunten te maken, dat is in ieder geval het streven. Maar het belangrijkste is uiteraard dat we gaan promoveren”, aldus de spits.