RKC Waalwijk verslaat FC Twente en verschaft zichzelf een uitstekende uitgangspositie

RKC Waalwijk heeft zich vanmiddag van een uitstekende uitgangspositie verschaft richting de laatste speelronde van de Eredivisie. Twee doelpunten van Sylla Sow waren genoeg voor een 2-1 overwinning.

Spanning

Bij ons RKC startte Paul Quasten in de basis ten opzichte van het duel met VVV-Venlo. Verder bleef de basiself intact. Het was een open wedstrijd. In de openingsfase ging het duel beide kanten op zonder dat er echte grote kansen te noteren vielen. Uiteindelijk werd een inzet van Richard van der Venne gekraakt en werden de Waalwijkers uit meerdere corners niet gevaarlijk. 

Het duel liep voort en de spanning was voelbaar. Schoten van Thijs Oosting en Ahmed Touba troffen aan Waalwijkse zijde geen doel. Voor de Tukkers werd Danilo gevaarlijk, maar zijn schot ging vlak voorlangs het doel van Kostas Lamprou. Kort hierna moest FC Twente noodgedwongen wisselen. Luka Ilic bleef geblesseerd achter na een botsing met Quasten en werd vervangen door Luciano Narsingh. Beide ploegen zochten met een 0-0 tussenstand de kleedkamer op.

Foto: Bron RKC Waalwijk
Foto: Bron RKC Waalwijk
Bloedstollende slotfase

Direct na rust kregen de Waalwijkers een tik op de neus. Waar in eerste instantie Ahmed Touba de aanval onschadelijk leek wist te maken, kwam de bal bij Danilo die in de verre hoek Lamprou verschalkte: 0-1. De Waalwijkers wisten hun rug echter direct te rechten. Sylla Sow kreeg de bal vanaf de zijkant en schoot in een leeg doel raak: 1-1! Amper tien minuten later draaide RKC de score volledig om. Opnieuw was Sow het eindstation van een prima aanval, waarna hij van dichtbij de 2-1 binnen tikte! 

FC Twente liet het hier echter niet bij zitten, wat een bloedstollende slotfase opleverde. Tot echt grote kansen kwam het niet voor beide doelen, waardoor de stand 2-1 bleef. Inmiddels waren er nog vijf minuten te spelen en was de spanning om te snijden. RKC kwam in de absolute slotfase nog met een man meer te staan nadat spits Danilo rood kreeg voor een overtreding op Paul Quasten. Na liefst zeven minuten extra tijd floot scheidsrechter Van den Kerkhof af, waardoor RKC Waalwijk zich van een uitstekende uitgangssituatie heeft verschaft voor de laatste speelronde!